open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Oglasio se menadžment restorana "Brajlović": Mi ne dugujemo ništa Zavodu Pazarić
 U nekoliko navrata Salić govorio da su mesnice Brajlović ili Brajlović Zavodu dužne 102.330 KM za prodaju kurbanskog mesa 
11.11.2019. u 15:53
get url
text

Restoran "Brajlović" na Ilidži posljednjih mjeseci trpi velike štete zbog nepreciznih informacija koje u javnost plasira Redžep Salić, direktor Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić. Kazao je to u svojoj reakciji poslanoj medijima Sanel Brajlović, koji se obratio u ime menadžmenta ovog sarajevskog restorana.  

Kako kažu, Salić je u nekoliko navrata na press konferencijama i istupima u medijima govorio da su "mesnice Brajlović" ili "Brajlović", Zavodu dužne 102.330 KM za prodaju kurbanskom mesa. 

- Gospodin Salić bi prilikom ovakvih tvrdnji morao tačno precizirati da li je riječ o mesnoj industriji Brajlović ili mesnicama Brajlović. Ukratko da vam pojasnim, vlasnik restorana Brajlović na Ilidži je Sejo Brajlović i on nema nikakve veze sa nekadašnjom mesnom industrijom "Brajlović", ali ni sa mesnicama "Brajlović" koje se nalaze u drugim gradovima - navedeno je u reakciji. 

Kako se dodaje, restoran "Brajlović" na Ilidži nikada nije poslovao sa Zavodom za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

- Zbog toga želimo javnost upoznati sa ovom informacijom da po ko zna koji put zbog istupa Redžepa Salića ne bi bio narušen ugled i renome našeg restorana, koji je poznat širom regiona. Naš restoran je poznat kao kolektiv koji je često učesnik humantarnih akcija i na različite načine pomažemo humanitarne ogranizacije, sportiste i sportske kolektive. Žao nam je zbog situacije u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, ali na ovaj način zbog nepreciznih izjava Redžepa Salića ugrožava se naš višedecenijski rad restorana "Brajlović". Pokušali smo kontaktirati i Redžepa Salića i ostale uposlenike Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić i na ovaj način ih molimo da javnost upoznaju sa tačnim i detaljnim informacijama. U protivnim naš advokat će uputiti tužbu zbog klevete - navodi se u reakciji menadžmenta restorana "Brajlović" na Ilidži.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.