open-navfaktor-logo
search
Predsjednik Katalonaca
Oglasio se Laporta, sada je jasno zašto je Barca dugo šutjela na temu Superlige
Rukovodstvo Barcelone mudro je šutjelo na temu Superlige, iako je katalonski klub bio jedan od 12 osnivača takmičenja koje je očito propalo nakon što su ga napustili skoro svi timovi koji su ga formirali.
22.04.2021. u 18:35
get url
text

I dok su klubovi napuštali takmičenje, nedavno izabrani predsjednik Blaugrane Joan Laporta kako će konačnu odluku o učešću u ovom takmičenju dati na glasanje skupštini kluba sa Nou Campa.

Samo dva dana nakon što je ovu informaciju prenijela TV3, Laporta je za ovaj kanal jasno kazao svoje mišljenje.

- Apsolutno je nužno da veliki klubovi izraze svoj stav oko raspodjele dobitaka. Podržavamo nacionalne lige i nastavit ćemo dijalog s UEFA-om. Veliki klubovi doprinose najviše, pa toliko moraju da dobiju zauzvrat - izjavio je Laporta, a nakon ovih njegovih riječi jasno je zašto su u Barceloni šutjeli duže od svih ostalih.

- Mi nastupamo trezveno i mudro. Superliga je apsolutno i prijeko potrebna, ali njeni članovi će na kraju imati posljednju riječ. Superliga mora da bude atraktivno takmičenje, zasnovano na sportskim zaslugama. Otvoreni smo za dijalog s UEFA-om. Mislim da ćemo se sporazumjeti. Potrebno nam je više resursa kako bismo napravili šou, a Superliga bi to bila - dodao je Laporta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.