Fudbalski klub Partizan u danas objavljenom saopćenju za javnost stao je u odbranu svog golmana Vladimira Stojkovića, koji je poslije sinoćnjeg 158. vječitog beogradskog derbija izjavio da će se ”odreći pasoša Srbije”.

- Uprava FK Partizan, nakon sastanka sa igračem Vladimirom Stojkovićem, želi da ukaže javnosti da su izjave našeg igrača, date neposredno nakon 158. derbija, plod afekta usljed nepojamne sudijske nepravde kojom je utvrđen njegov konačan rezultat. Vladimir Stojković izražava i lični otklon usljed nepromišljenog i neprimjerenog djela svoje izjave i ističe da se nikada ne može i neće odreći niti svoje države niti svog pasoša, jer je nebrojeno puta do sada našu zemlju reprezentovao na najsvjetliji i najdostojanstveniji način, nerijetko i kao istinski junak velikog broja utakmica fudbalske reprezentacije Srbije - između ostalog piše u saopćenju FK Partizan o Stojkovićevoj izjavi koju je dao nezadovoljan jer je sudija priznao gol Crvenoj zvezdi za konačni rezultat 1:1, iako pristalice ”crno-bijelih” smatraju da lopta nije prešla gol crtu.

Ističu i da je Stojković ”kao vrhunski sportista, osjetljiv na nepravdu, vrlo dobro zna da se politika i sport razilaze baš tamo gdje nastaju fudbalske legende”, piše Anadolija.

- Cijela Srbija sinoć je imala priliku da vidi izuzetnu igru Partizana, srčanost i kvalitet naših igrača, ali i izraziti neprofesionalizam i upitnost donijetih sudijskih odluka. Ništa, međutim, ne može umanjiti činjenicu da Partizan igra kvalitetan, evropski fudbal, da na tom i takvom sportskom putu želi i da o(p)stane, a ne da se bavi političkim temama, bilo da dolaze od nekih nosilaca javnih funkcija ili od novinara koji koriste zvanične internet domene našeg kluba. Kao što će se od takvih pojava uvijek i nedvosmisleno ograđivati, tako neće prezati da na svim nivoima insistira na poštenom i čestitom tretmanu našeg kluba u cjelini - naglasili su iz Partizana, prenosi Anadolu Agency (AA).