open-navfaktor-logo
search
KLADIONIČARSKI SKANDAL
Oglasio se i optuženi Vejnović: Nisam namještao, spreman sam ići na poligraf, sud, policiju...
Naravno da su neki rezultati sumnjivi, ali šta očekivati kada trener naprimjer protiv Sarajeva, jedne od najjačih ekipa u BiH, postavi našu formaciju igre 3-5-2, kazao je Vejnović
04.09.2018. u 19:08
get url
text

Fudbalsku Bosnu i Hercegovinu potresa veliki skandal. Borislav Stanišić, predsjednik FK Zvijezda 09, prijavio je dvojicu fudbalera svog tima da su namještali rezultate utakmica u debitantskoj sezoni među našom elitom.

Jedan od osumnjičenih je i Nemanja Vejnović, koji je u razgovoru za Nezavisne novine odbacio optužbe koje mu se stavljaju na teret. 

- Nema ni trunke istine u navodima i optužbama koje mi stavljaju na teret. Nisam ništa namjestio. Odgovorno tvrdim da niko u moje ime, niti sam ja lično uplatio bilo kakav listić vezano za utakmice Zvijezde 09. Spreman sam ići na poligraf, na sud, u policiju ili bilo koju instituciju da dokažem svoju nevinost. Naravno da su neki rezultati sumnjivi, ali šta očekivati kada trener naprimjer protiv Sarajeva, jedne od najjačih ekipa u BiH, postavi našu formaciju igre 3-5-2, a da pritom nikada ranije nismo odradili niti jedan jedini trening u toj formaciji. Rekao sam da ćemo izgubiti 10:0, ali to su rekli i svi drugi koji se imalo razumiju u fudbal - kazao je između ostalog Vejnović za Nezavisne.

Osim njega za namještanje i povezanost sa ljudima u kladionicama optužen je i njegov saigrač Ibrahim Škahić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.