Akcija VAR

Oglasio se Fudbalski savez BiH nakon akcije SIPA-e

Objavljeno: 11.11.2019. u 10:59

Snažno smo opredijeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, poručili su iz FSBiH

Oglasili se i iz bh. kuće fudbala

Povodom informacija koje su se jutros pojavile u medijima o istrazi koju sprovodi Državna agencija za istrage i zaštitu SIPA, a odnose se na sumnje u namještanje utakmica, oglasio se i Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine.

Savez je podržao akciju SIPA-e, te ponudio dostupnu dokumentaciju i informacije.

- Fudbalski savez BiH bezrezervno podržava akcije i aktivnosti svih agencija i tijela za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji, kako pojedinaca, tako i organiziranih grupa.

Snažno smo opredijeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo, kako bi one što uspješnije radile na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu fudbalskih organa i tijela.

Bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na nivou entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svome radu, ovom prilikom moramo istaći da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom fudbalu u Bosni i Hercegovini - saopćeno je iz FSBiH.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije