open-navfaktor-logo
search
Poruka sa Tušnja
Oglasio se FK Sloboda: Apelujemo na Komitet za sudije FSBiH da reaguje
Fudbaleri Slobode proteklog vikenda remizirali su protiv Leotara u meču 14. kola Premijer lige BiH.
27.10.2021. u 08:10
get url
text

Utakmica je završena rezultatom 1:1, pa su Tuzlaci došli do boda iako su od 10. minute imali igrača manje.

Iz Slobode su čestitali Trebinjcima na borbi i osvojenom bodu, ali su imali zamjerki na suđenje, što su potvrdili i u saopćenju za javnost

- U desetoj minuti, dobivši dva žuta kartona, iz igre je isključen Slobodin stoper Miloš Karišik, a ovim potezom je naš tim već na samom početku susreta izgubio priliku da se ravnopravno suprotstavi protivnicima.

U sažetku objavljenom nakon utakmice ovaj veoma bitan trenutak koji je utjecao na sam tok susreta, nije prikazan. S obzirom na to da se utakmica nije mogla pratiti u direktnom prijenosu, ljubitelji fudbala u BiH su uskraćeni prilike da sami prosude da li je FK Sloboda oštećena.

Zašto i kako je procijenjeno da dva žuta u prvih deset minuta nisu vrijedna biti na snimku utakmice i da li je "udarac laktom" stvarno bio udarac laktom, to najbolje znaju odgovorni.

Vjerujemo da naš klub nije jedini koji se redovno susreće sa ovakvim situacijama, te smatramo da je vrijeme da se fokusiramo na sportski duh i poštenu igru u kojoj će jedina tema biti 22 igrača na terenu.

Ukoliko želimo zajedničkim snagama doprinijeti razvoju bosanskohercegovačkog fudbala, onda pojam "fair play" ili "poštena igra" moramo primijeniti i u praksi. U sportu ne smije biti mjesta za interesne grupe, a rezultati se moraju ostvariti trudom i radom.

VEZANI TEKST - Detalji bez detalja: Arena Sport nije donijela Premijer ligi BiH ništa novo

Apelujemo na Komitet za sudije da analizira odigrane utakmice i reaguje u skladu sa već utvrđenim sportskim pravilima kako bi i javnost, ali i klubovi širom zemlje vratili povjerenje u sport i uživali u fer i korektnoj borbi na terenima.

Između ostalog, postavljamo pitanje kako je statistički moguće da, recimo, sudija Peljto nije sudio nijednu od posljednjih 50 utakmica FK Sloboda.

Pozivamo i sve klubove u Premijer ligi da postupaju pravično i da se zajednički borimo za očuvanje sportskog duha kako bismo dokazali da jedino ono što se vrednuje jesu trud, rad i posvećenost. Za druge stvari u sportu mjesta ne smije biti - poručili su iz Slobode u saopćenju za javnost.

Podsjetimo, utakmicu u Trebinju sudio je Miloš Gigović, arbitar iz Bosanske Gradiške, za kojeg se vežu brojne afere sa fudbalskih terena. Zanimljivo, isti sudija će dijeliti pravdu na istom stadionu i danas, kada će Leotar u Trebinju u osmini finala Kupa BiH ugostiti banjalučki Borac. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.