- Kako fudbalski kompleks u Krupi na Vrbasu nema sve potrebne uvjete za igranje Premijer lige BiH, bili smo prinuđeni, u prethodnom periodu, da zamolimo rukovodstvo FK Borac da nam izađe ususret i ustupi svoj stadion na korištenje, a što je i učinjeno od strane istih, na čemu smo im zahvalni. Međutim, svjesni novonastale situacije u kojoj se svi nalazimo (evropskih utakmica koje igra FK Borac, TV prava koja nas obavezuju od momenta kada počne liga i sl.) smatramo da nećemo biti u mogućnosti da ispoštujemo sve procedure prilikom organizovanja i odigravanja utakmica - navodi Krupa u svom saopćenju, te dodaje:

- Ulaskom u proces dobijanja licence za takmičarsku sezonu 2021/2022. godine, a bez prethodno osiguranih svih neophodnih uvjeta za učestvovanje u istoj, ugrozili bismo takmičenje, narušili regularnost i na taj način bacilli mrlju na sve ono što je naš klub radio prethodnih 12 godina, a to je poštovanje svih sportskih i ljudskih vrijednosti, kako na terenu tako i van njega!

U Krupi su zbog svega odlučili raskinuti ugovor s Borcem.

- Zbog naprijed navedenog, raskinuli smo ugovor sa FK Borac. Njima smo zahvalni na svemu što su uradili za nas, želimo im mnogo sreće i uspjeha u evropskom takmičenjima i da se Banja Luka, ali i cijela Republika Srpska, raduje kao što se radovala "Borčevim uspjesima" prethodnih nekoliko sedmica - poručili su iz Krupe.

Infrastruktura je očito problem koji Krupa ne može prevazići...

- Nedostatak infrastrukture zahtjeva investicije u vrijednosti više od milion KM, koje naš klub nije u mogućnosti samostalno da iznese. Uz navedene probleme vezane za infrastrukturu, nismo sigurno ni da bismo mogli osigurati finansijsku konstrukciju kluba za sezonu 2021/2022. godine. Ono što je svakako važno napomenuti je činjenica da je FK Krupa učestvovanjem u Premijer ligi BiH sve svoje obaveze prema igračima, zaposlenima, dobavljačima i savezima regulisala, a što će se nastaviti i u budućem periodu, nevezano od takmičarskog ranga u kojem se klub nalazio - naglasili su iz Krupe.

U klubu su očito svjesni da je nerealno očekivati da se nastave takmičiti u PLBiH.

- Obratit ćemo se i FSBiH sa detaljnim objašnjenjem oko dobijanja licence za učestvovanjem u ligi. Svjesni da je nerealno očekivati da naš klub nastavi takmičenje u Premijer ligi BiH, smatramo da imamo sve uvjete za takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske, ali bez obzira na navedeno, mi ćemo poštovati sve odluke koje krovni savez donese, te se istima prilagoditi - poručili su iz Krupe na kraju.