Duško Bajević u subotu je izabran za novog selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, a Zmajeve će voditi u baražu za EURO 2020, koji je na rasporedu u martu naredne godine.

Nakon što je imenovan za nasljednika Roberta Prosinečkog, u prethodna dva dana Princ s Neretve primio je veliki broj čestitki i poruka od prijatelja iz cijelog svijeta.

Kako nije u prilici svakom pojedinačno poslati odgovor na poruku, selektor se kratkom zahvalnicom na zvaničnoj stranici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH obratio onima koji su mu poslali riječi podrške.

- Poštovani prijatelji. Iskreno sam obradovan vašim čestitkama na imenovanju za selektora A reprezentacije. Siguran sam da ćemo zajedno uspjeti u ovom projektu jer vjerujem u naš uspjeh na ovom zadatku. U dvije utakmice baraža ćemo pokazati da možemo i hoćemo učiniti ono što se očekuje od nas, plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine. Hvala svima na lijepim željama, te koristim ovu priliku i upućujem Vam čestitku za nastupajuće praznike i sretnu Novu godinu - poručio je Bajević.