open-navfaktor-logo
search
Trener Sloge
Oglasio se Ćurguz: Kosorić se ponašao kao Indijanac, Željo mora imati boljeg kapitena
Burno je bilo sinoć nakon utakmice Željezničara i Sloge na Grbavici, pošto je trener Dobojlija Zoran Ćurguz bio razočaran ponašanjem igrača Plavih predvođenih kapitenom Aleksandrom Kosorićem.
19.09.2022. u 10:07
get url
text

Ćurguz se nakon meča nije se pojavio na redovnoj konferenciji za medije, a nije poslao ni zamjenu.

Kako je prenio portparol Željezničara, Ćurguz je kazao da se ne želi pojaviti pred novinarima "da ne bi rekao nešto ružno i pokvario Željino rođendansko slavlje".

VEZANI TEKST - Ćuruguz se nije pojavio na presici: Stiglo i nesvakidašnje opravdanje

Međutim u izjavi za portal SportskeVijesti Ćurguz je oštro kritikovao Kosorića. Trener Sloge je rekao da se stoper Plavih on ponašao kao Indijanac, a ne kapiten Željezničara. Također je istakao da bi Željezničar trebao imati boljeg kapitena.

- I prije utakmice sam čestitao Željezničaru na 101 godini postojanja i smatram da je to jedan od boljih klubova na ovim prostorima. Čestitam im i na pobjedi, a da li je zaslužena i da li je moglo biti drugačije – to je diskutabilno. Imali smo dva zicera u prvom poluvremenu, a Željo je samo mogao prijetiti iz prekida i tako su i dali gol - rekao je Ćurguz, a potom otvoreno kritikovao ponašanje kapitena Plavih.

- Smatram da Željo mora da ima boljeg kapitena od ovog kojeg danas ima. Gospodin Kosorić je danas ličio više na jednog Indijanca nego na pravog kapitena, kako se ponašao na terenu. Međutim, to mu je neko dozvolio da tako radi. Radili su opstrukciju igre i u zadnjih 15 minuta se igralo pet. Uz neke jeftine trikove koji Želji zaista ne trebaju kada igraju s jednom ekipom koja je tek ušla u ligu i došla je da se nadigrava - dodao je trener Sloge.

Još jednom se osvrnuo na jeftine trikove, koje je nazvao seoskim, a koje konstantno viđamo u domaćem prvenstvu.

- Najavio sam i ranije da nećemo više izbacivati loptu i vidjeli ste i danas – nismo izbacili loptu u jednoj situaciji i igrač Željezničara je odmah ustao. Moramo tražiti da nam fudbal bude mnogo bolji i da imamo mnogo bolji odnos i više fair-playa, a ne da se služimo nekim seoskim trikovima - dodao je Ćurguz.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.