- U vezi s istražnim radnjama koje se provode u kompaniji Bosnalijek, ovim putem ističemo da u potpunosti stojimo na raspolaganju svim istražnim i kontrolnim organima u Bosni i Hercegovini. Takav odnos potvrđen je i ranije jer je u više navrata u proteklim godinama predata sva tražena dokumentacija i osigurana potpuna saradnja sa svim istražnim i kontrolnim organima - saopćili su iz Bosnalijeka, prenosi N1.

Naglašavaju da je Bosnalijek najveći domaći proizvođač lijekova i jedan od regionalnih lidera u branši koji uspješno posluje na tri kontinenta, izvozi u više od 20 država te zapošljava više od 800 radnika.

VEZANI TEKST - Predmet Bosnalijek: Pretresi i hapšenja u više gradova po nalogu Tužilaštva BiH
 

- U posljednje dvije godine, koje je obilježila pandemija COVID-19, Bosnalijek je u potpunosti fokusiran na osiguranje potreba domaćeg tržišta i učinit ćemo sve da tu svoju stratešku ulogu za Bosnu i Hercegovinu i sve naše građane potvrdimo i očuvamo i u narednom periodu - dodali su iz kompanije koja je predmet istrage državnog tužilaštva zbog osnovane sumnje u počinjeni višemilionski kriminal.

- Uvjeravamo građane i sve naše poslovne partnere da su poduzete sve neophodne mjere da bi se osigurao nesmetan nastavak rada i održavanje svih poslovnih procesa - istakli su iz Bosnalijeka.

Podsjetimo, pripadnici SIPA-e od jutros provode akciju kodnog naziva "Trik" u okviru koje pretresaju poslovne subjekte i osobe.