open-navfaktor-logo
search
Nakon remija u Mostaru
Oglasilo se Sarajevo: Oštećeni smo, poziv premijerligašima za sastanak
Fudbaleri Sarajeva u derbi susretu 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine remizirali su na gostovanju kod Zrinjskog (1:1).
25.04.2021. u 09:51
get url
text

U redovima aktuelnog prvaka očito nisu bili zadovoljni suđenje glavnog arbitra Frane Jelića i njegovih pomoćnika. 

VEZANI TEKST - Remi Zrinjskog i Sarajeva, očekuje nas zanimljiva završnica PLBiH

- Nakon sinoć odigrane utakmice 27. kola Premijer lige BiH protiv HŠK Zrinjski u Mostaru, Fudbalski klub Sarajevo izražava nezadovoljstvo suđenjem i ponašanjem službenih lica susreta. Odluke glavnog arbitra Frane Jelića i pomoćnika Senada Ibrišimbegovića, Amela Novalića i Elvisa Mujića direktno su utjecale na konačni ishod susreta - navode iz FK Sarajevo.

Na utakmici je, ističu, podijeljeno ukupno devet kartona, od kojih sedam za Bordo tim koji gradski derbi dočekuje desetkovan bez dva prvotimaca.

- U 28. minuti susreta nakon prekršaja nad Mirkom Oremušem u kaznenom prostoru, arbitar Jelić nije svirao penal, da bi svega sedam minuta kasnije na drugoj strani dosudio najstrožiju kaznu. Nakon duela Đokanovića i Juranovića, glavni sudija je prvo svirao slobodan udarac, da bi nakon negodovanja domaćih igrača promijenio odluku, te je dosuđen penal. Tokom susreta svjedočili smo nizu nelogičnih situacija poput pogrešno dosuđenih auta, te tendencioznih prekida igre u cilju zaustavljanja kontranapada - navodi se u saopćenju Sarajeva.

VEZANI TEKST - Jakirović otkrio ključni trenutak utakmice, Marinović posebno izdvojio jednog igrača

Koševski premijerligaš nakon svega planira organizovati sastanak svih članova našeg elitnog ranga.

- Svjesni stanja u kojem se nalazimo, službenih lica i predstavnika Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine te njihove direktne veze sa klubovima koji se takmiče u elitnom rangu takmičenja, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da neće nijemo posmatrati ovakve situacije. FK Sarajevo će početkom naredne sedmice uputiti zvanični poziv za sastanak predstavnicima svih premijerligaša u cilju pronalaska rješenja neregularnosti sa kojima se susrećemo u svakom kolu, a koje direktno narušavaju integritet takmičenja - poručili su iz redova Bordo tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.