open-navfaktor-logo
search
U kontaktu s policijom
Oglasilo se Ministarstvo obrazovanja KS povodom dojava o bombama u školama
Nakon što su mnoge sarajevske osnovne škole jutros su putem e-maila dobile dojavu o postavljenim bombama, oglasilo se Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.
25.05.2022. u 10:25
get url
text

VEZANI TEKST - U toku KDZ pregledi u nekim školama u Sarajevu, roditelje pozivaju da dođu po djecu

- Povodom informacija koje su nam dostavili direktori osnovnih škola, u vezi s dojavama o navodno postavljenim bombama, obavještavamo javnost da je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje u stalnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Direktori su dobili preporuku da postupaju u skladu sa uputama policije.

Direktori i direktorice imaju ovlaštenje da donesu odluku o režimu nastave za današnji dan, a sve zavisi od konkretnih informacija službenih policijskih lica na terenu u školama. Direktori i direktorice svoju odluku komunicirat će sa roditeljima i starateljima učenika i učenica - saopćili su iz Ministarstva.

Iz Press službe Kantona Sarajevo podsjetili su da je povodom dojava o navodno postavljenim bombama u školama Kantona Sarajevo, danas u 13 sati zakazana i vanredna press konferencija premijera KS Edina Forte i policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo Nusreta Selimovića.

Dojava da je postavljena bomba stigla je i u zgradu Kantona Sarajevo čiji su zaposlenici evakuirani i u toku je KDZ pregled.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.