VEZANI TEKST - U toku KDZ pregledi u nekim školama u Sarajevu, roditelje pozivaju da dođu po djecu

- Povodom informacija koje su nam dostavili direktori osnovnih škola, u vezi s dojavama o navodno postavljenim bombama, obavještavamo javnost da je Ministarstvo za odgoj i obrazovanje u stalnom kontaktu sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. Direktori su dobili preporuku da postupaju u skladu sa uputama policije.

Direktori i direktorice imaju ovlaštenje da donesu odluku o režimu nastave za današnji dan, a sve zavisi od konkretnih informacija službenih policijskih lica na terenu u školama. Direktori i direktorice svoju odluku komunicirat će sa roditeljima i starateljima učenika i učenica - saopćili su iz Ministarstva.

Iz Press službe Kantona Sarajevo podsjetili su da je povodom dojava o navodno postavljenim bombama u školama Kantona Sarajevo, danas u 13 sati zakazana i vanredna press konferencija premijera KS Edina Forte i policijskog komesara MUP-a Kantona Sarajevo Nusreta Selimovića.

Dojava da je postavljena bomba stigla je i u zgradu Kantona Sarajevo čiji su zaposlenici evakuirani i u toku je KDZ pregled.