open-navfaktor-logo
search
Ubistvo policajaca
Oglasili se MUP i Tužilaštvo KS: Ispitano 49 osoba, pretreseno 12 lokacija u RS - u
Budući da je u toku istraga i intenzivna potraga za osumnjičenima, u ovom momentu ne možemo saopćiti više detalja, kazali su iz Tužilaštva i MUP-a KS
28.10.2018. u 17:28
get url
text

Aktivnosti na rasvjetljavanju ubistva policajaca Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića se nastavljaju i u toku je opsežna istraga, stoji u saopćenju koje su večeras zajedno izdali Tužilaštvo i MUP KS.

- Radeći na rasvjetljavanju krivičnog djela ubistva pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, službenici ove policijske agencije do sada su pod nadzorom Tužilaštva KS saslušali i ispitali 49 osoba- saopćeno je.

Većina njih je i kriminalistički obrađena u prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U akciju pronalaska počinitelja krivičnog djela ubistva dvojice pripadnika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koja još traje, uključene su gotovo sve policijske agencije ( MUP KS, MUP RS, FUP, SIPA, Granična policija), dok asistenciju pruža i OSA BiH.

Inače, u toku prethodna dva dana, između ostalog, izvršeni su pretresi na 12 lokacija na području Republike Srpske.

- Budući da je u toku istraga i intenzivna potraga za osumnjičenima, u ovom momentu ne možemo saopćiti više detalja. Kada budemo raspolagali sa konkretnim informacijama, javnost će biti blagovremeno obaviještena - navodi se u saopćenju.

Zbog ubistva dvojice policajaca federalna Vlada proglasila je ponedjeljak, 29. oktobar, Danom žalosti. Za sutra je u Sarajevu palnirana i sahrana i dženaza ubijenim policajcima. 

Dvojica policajaca su ubijena na brutalan i podmukao način i to prije nego što su, idući u susret kriminalcima, uspjeli izaći iz svog automobila. U njih je ispaljeno trideset hitaca još dok je automobil bio u pokretu. Zaustavili su se tek 100 metara nakon rafalne paljbe. Šehović je ostao mrtav na mjestu dok je Vujinović preminuo nekoliko sati kasnije na KCUS-u,

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.