open-navfaktor-logo
search
Nakon hapšenja
Oglasili se iz UKCRS-a: Na raspolaganju smo istražnim organima, pacijent je svetinja
Naglasili su da maksimalno stoje na raspolaganju nadležnim institucijama u cilju utvrđivanja pune istine i eventualne odgovornosti
20.01.2020. u 14:00
get url
text

Uprava Univerzitetskog kliničkog centra RS-a u Banjoj Luci oglasila se danas saopćenjem u vezi sa hapšenjem načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Darka Golića osumnjičenog za bludne radnje nad nemoćnom osobom.

- Danas u jutarnjim satima poslovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra RS-a je od strane dežurnog osoblja obaviješteno da postoje sumnje da se naš uposlenik ponašao neetično prema pacijentu, te je o tome odmah obavijestilo nadležne organe Ministarstva unutrašnjih poslova RS kako bi se navedeni slučaj detaljno ispitao - saopćeno je.

Naglasili su da maksimalno stoje na raspolaganju nadležnim institucijama u cilju utvrđivanja pune istine i eventualne odgovornosti.

- Poslovodstvo UKCRS-a će prema odgovornom licu preduzeti sve zakonom predviđene mjere. Posebno ističemo da je za nas pacijent "svetinja", te da preduzimamo sve da se zaštiti njegova ličnost i integritet - istaknuto je iz ove zdravstvene institucije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.