open-navfaktor-logo
search
Navijači Veleža
Oglasili se iz UG Mostarski Rođeni: Haram bodovi, haram pare
Teško se oteti utisku kako nisu jednaki aršini za sve učesnike prvenstva, poručili su Mostarski Rođeni 
24.11.2019. u 10:35
get url
text

Fudbaleri Veleža poraženi su jučer u derbiju Bosne i Hercegovine od Sarajeva sa 1:2. Bordo tim je na stadionu Rođeni slavio golovima Krste Velkoskog i Benjamina Tatara, dok je počasni gol za domaće postigao Muharem Ćivić.

Mostarci su imali zamjerki na suđenje Dragana Petrovića, posebno u finišu meča kada su smatrali da banjalučki arbitar trebao dosuditi jedanaesterac nakon starta Halida Šabanovića nad Nusmirom Fajićem, kada je defanzivac Sarajevo dobio i drugi žuti, odnosno crveni karton.

Trener Feđa Dudić nakon utakmice bio je vidno izrevoltiran, čudeći se kako Petrović nije uvažio signalizaciju pomoćnika Damira Lazića, koji je signalizirao da je prekršaj Šabanovića u šesnaestercu. Dudić se prisjetio se još nekih sudijskih odluka na štetu Veleža u dosadašnjem dijelu sezonu.

Oglasili su se i iz Udruženja građana Mostarski Rođeni, koji su na Facebook profilu objavili status pod naslovom "Haram bodovi, haram pare", naglasivši kako sudije iz kola u kolo griješe na uštrb Veleža.

Objavili su i video spornih detalja, a smatraju kako je prije dosuđenog penala za Sarajevao napadač ovog tima igrao rukom...

- Slučajno ili ne, ali već treću utakmicu zaredom protiv našeg kluba se sude u najmanju ruku diskutabilini penali. S lakoćom su se svirali penali u dva navrata na našem stadionu i to u utakmici sa Slobodom u 15. kolu te protiv ekipe Sarajeva u 17. kolu. Utakmicu ranije na gostovanju kod ekipe Širokog Brijega također je sviran vrlo diskutabilan penal. Na sve to moramo dodati nedavno svirani penal u Banjoj Luci protiv ekipe Borca, a za koji se ne možemo oteti utisku da je sviran prekršaj u gotovo identičnoj situaciji kao danas kada nama nije dosuđen kazneni udarac.

Treba li napomenuti i poništeni gol u duelu protiv Željezničara u 8. kolu pri rezultatu 1:0 za naš tim, a kasnije je utakmica okončana podjelom bodova.

Rekli bismo što je previše, previše je. Teško se oteti utisku kako nisu jednaki aršini za sve učesnike prvenstva. Na svojoj koži smo na brutalan način osjetili podjelu na privilegovane ekipe i ekipe kojima su namjenjene epizodne uloge u PLBiH.

Naš klub ne želi biti dijelom ovih frakcija, sve što želimo su isti aršini za sve. Ako je pomoćni sudija signalizirao penal onda bi valjda glavni trebao uvažiti asistenciju svog kolege. Ili možda jednom može, a jednom ne može, u zavisnosti za čiji interes se treba odlučiti.

Jasno i glasno izražavamo protest protiv svih anomalija u našem fudbalu te dajemo punu podršku Upravi, stručnom štabu i igračima našeg Veleža. Nećemo dozvoliti da se uruši napredak koji smo ostvarili i put kojim idemo, znat ćemo zaštiti naš voljeni klub.

Mi nikada prestati nećemo MUSVDG - poručili su Mostarski Rođeni.

 

Haram bodovi, haram pare!

Haram bodovi, haram pare! Slučajno ili ne ali već treću utakmicu zaredom protiv našeg kluba se sude u najmanju ruku diskutabilini penali. S lakoćom su se svirali penali u dva navrata na našem stadionu i to u utakmici sa Slobodom u petnaestom kolu te danas protiv ekipe Sarajeva u okviru sedamnaestog kola. Utakmicu ranije na gostovanju kod ekipe Širokog Brijega takođe je sviran vrlo diskutabilan penal. Kada na sve dodamo nedavno svirani penal u Banjaluci protiv ekipe Borca a za koji se ne možemo oteti utisku da je sviran prekršaj u gotovo identičnoj situaciji kao danas kada nama nije dosuđen kazneni udarac. Treba li napomenuti i poništeni gol u duelu protiv Željezničara u okviru osmog kola pri rezultatu 1-0 za naš tim, kasnije je utakmica okončana podjelom bodova. Rekli bismo što je previše, previše je. Teško se oteti utisku kako nisu jednaki aršini za sve učesnike prvenstva. Na svojoj koži smo na brutalan način osjetili podjelu na privilegovane ekipe i ekipe kojima su namjenjene epizodne uloge u PLBIH. Naš klub ne želi biti dijelom ovih frakcija, sve što želimo su isti aršini za sve. Ako je pomoćni sudija signalizirao penal onda bi valjda glavni trebao uvažiti asistenciju svog kolege. Ili možda jednom može a jednom ne može, u zavisnosti za čiji interes se treba odlučiti. Jasno i glasno izražavamo protest protiv svih anomalija u našem fudbalu te dajemo punu podršku upravi, stručnom štabu i igračima našeg Veleža.Nećemo dozvoliti da se uruši napredak koji smo ostvarili i put kojim idemo, značemo zaštiti naš voljeni klub. Mi nikada prestati nećemo MUSVDG

Posted by UG Mostarski Rođeni on Saturday, November 23, 2019
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.