Široki Brijeg i Mladost remizirali su na Pecari u posljednjem meču 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Duel je okončan rezultatom 1:1, a pao je u drugi plan zbog strašnih stvari koje su gostujući igrači i članovi stručnog štaba doživjeli. Kapiten Mladosti Aladin Isaković izjavio je kako su domaći navijači fudbalerima Mladosti psovali balijsku majku, te pokazivali kako će ih klati.

- Prije svega želimo istaći da je naša ekipa od strane domaćina NK Široki Brijeg dočekana i ispraćena korektno, ali da su skandiranja i uvrede koje smo doživjeli nešto što se ne smije dešavati ni u jednoj sferi našeg društva, a najmanje na sportskim terenima. Povici mržnje na nacionalnoj osnovi upućeni našim igračima su toliko degutantni da ih ne možemo ni ponoviti, nešto što je nezamislivo u 21. vijeku u kome živimo - saopćili su iz Mladsoti.

- Moramo istaći da su na našem stadionu gostovale sve ekipe iz cijele BiH i da niko nikada nije doživio ništa slično. Ostajemo dosljedni sebi i taj način navijanja ćemo zadržati bez obzira na sve. Naši navijači nikada nisu bili ti koji će vrijeđati nekoga na nacionalnoj osnovi, a naš klub će uvijek i svakoga dočekati i ispratiti sportski, bez obzira na rezultat. Ponosni smo što smo dočekali i ispratili ekipe iz cijele BiH, neki su slavili i titule na našem stadionu, neki su slavili pobjede, ali svi su dočekani i ispraćeni korektno. Naš Kakanj, naš Doboj, naša Mladost i naši navijači nisu bili niti će ikada biti ono što smo mi osjetili večeras - dodaju iz Mladosti.

- Želimo istaći da navijanje ispunjeno mržnjom, uvrede koje pozivaju čak i na ubijanje drugog i drugačijeg ne smiju biti dio sportskih događaja, a to je ono što smo doživjeli večeras. Naša ekipa, ali i navijači koji su bili uz nas i u Širokom Brijegu ničim to nisu zaslužili, a ono na što smo ponosni, nisu ni na kakav način ni odgovorili na uvrede i psovke najgoreg oblika. Nogometnom klubu Široki Brijeg se zahvaljujemo na gostoprimstvu, a Fudbalskom savezu BiH urgiramo da se ovakve stvari moraju spriječiti! Ovakva atmosfera nije sportska, nije humana i ovakvim stvarima nije mjesto u našem društvu - zaključeno je u saopćenju premijerligaša iz Doboja kod Kaknja.