Klub u saradnji sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine započinje rekonstrukciju glavnog terena, nakon čega će Grafski stadion dobiti najsavremeniju hibridnu podlogu.

- FK Borac, sa ponosom, obavještava javnost da u narednom periodu kreće realizacija niza projekata koji za cilj imaju unaprijeđenje infrastrukture na Gradskom stadionu u Banjaluci. FK Borac naredne sedmice, u saradnji sa Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine, započinje potpunu rekonstrukciju glavnog terena nakon kojeg će naš Gradski stadion dobiti najsavremeniju hibridnu podlogu. 

Ovaj projekat jedan je od najznačajnijih infrastrukturnih poduhvata u klupskoj historiji dugoj skoro čitav vijek. Za naš klub ovo je revolucionaran trenutak i trenutak kada budućnost postaje sadašnjost. 

VEZANI TEKST - FSBiH potvrdio: U 2022. godini hibridni tereni će se raditi na pet stadiona

Hibridna podloga je najmodernija tehnološka inovacija koja se koristi u svijetu fudbala i sportske infrastrukture, pa će se naš klub i naš Gradski stadion dičiti travnatim tepihom poput onog na najpoznatijim evropskim stadionima. 

Naši fudbaleri dobit će najsavremenije uslove za rad i odigravanje utakmice, pa će tako dosanjati snove svih ranijih Borčevih generacija. Potpunom rekonstrukcijom terena na Gradskom stadionu, i naši navijači dobiće potpuno novi ugođaj za gledanje utakmica voljenog kluba. 

Slika koju smo do sada mogli da vidimo preko ''malih ekrana'' na najvećim evropskim utakmicama, od sada postaje slika koju ćemo gledati na Gradskom stadionu na svim utakmicama FK Borac. Ulaganje u infrastrukturu je ulaganje u budućnost, zato FK Borac želi da se zahvali Fudbalskom savezu BiH i predsjedniku Vici Zeljkoviću na velikom naporu uloženom da se realizuje ovako značajan projekat. 

Uvjereni smo da ćemo rekonstrukcijom terena podići kvalitet igara naših fudbalera i da ćemo dodatno osnažiti i oplemeniti rad omladinskih selekcija i privući novu armiju mališana u crveno plave redove, te da će od svega najveći benefit imati naši vjerni navijači koji će se radovati budućim pobjedama gledajući svoj Borac u uslovima vrijednim najvećih fudbalskih takmičenja. 

Svi kojima je FK Borac u srcu mogu da budu ponosni što su dio trenutka koji će zlatnim slovima ostati ispisan u klupskoj historiji i što naš klub, kako mu se bliži stoti rođendan, ide krupnim koracima naprijed na svim nivoima. Uz potpunu rekonstrukciju glavnog terena, FK Borac završit će i sve neophodne radove na postavljaju kapija sa elektronskim čitačima karata, a na Gradski stadion stiže i novi semafor. 

Nakon što svi planirani projekati budu realizovani, a FK Borac uložiće maksimalne napore da to bude do kraja jula, Gradski stadion u Banjaluci dobiće sve uslove za nesmetano odigravanje utakmica grupne faze Lige Konferencija i Lige Evrope. 

Grupna faza evropskog takmičenja i dalje je san, ali nekoć smo snivali i novi teren, šampionsku titulu i evropske utakmice. Korak po korak. Do cilja - piše u saopćenju kluba iza Banja Luke.