open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Oglasili se i iz policije: Uhapšen jer je odbio pokazati dokumente, policajac povrijeđen
Brojni mediji večeras su prenijeli videosnimak na kojem se vidi više pripadnika banjalučke policije kako hapse starijeg muškarca, uz negodovanje okupljenih građana
20.06.2019. u 22:55
get url
text

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka večeras su lišili slobode lice čiji su inicijali B. B. (66) iz Mrkonjić Grada, jer je odbilo da pokaže lične dokumente prilikom pokušaja policijskih službenika da ga legitimišu, rečeno je u banjalučkoj Policijskoj upravi, prenijela je Srna.

U Policijskoj upravi Srni je rečeno da je ovo lice večeras oko 19.40 sati na Trgu Bana Milosavljevića u Banjoj Luci odbilo da postupi po zakonitom naređenju policije, a prilikom lišenja slobode pružao je aktivan otpor, te je jedan policijski službenik tom prilikom zadobio povrede.

Iz policije su također dodali da "povodom pisanja pojedinih medija u vezi sa ovim događajem, apeluju na novinare da prestanu da zloupotrebljavaju činjenično stanje".

- Mediji treba da rade svoj posao u skladu sa normama profesije a ne da manipulišu činjenicama, šire neistine i iznose grube dezinformacije. Pri tome posebno treba da imaju u vidu da je jedan pripadnik policije zadobio povrede - reki su u policiji.

Podsjećamo, brojni mediji večeras su prenijeli videosnimak na kojem se vidi više pripadnika banjalučke policije kako hapse starijeg muškarca, uz negodovanje okupljenih građana. 

Radi se o Bruni Batiniću, državljaninu Švedske, čija supruga je izjavila da će o svemu izvijestiti i ambasadu te zemlje u BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.