open-navfaktor-logo
search
"Dosta je!"
Oglasili se BH Fanaticosi: Žele sastanak sa čelnicima FSBiH
Novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Iyalvo Petev danas je zvanično predstavljen u prostorijama Saveza.
27.01.2021. u 14:50
get url
text

Neposredno pred početak press konferencije na kojoj je bugarski stručnjak odgovarao na novinarska pitanja pred zgradom FSBiH okupila je jedna grupa BH Fanaticosa.

VEZANI TEKST - Navijači ipak ispred Saveza: Petev je prvi selektor u historiji BiH koji je ovo doživio

Otvoreno nezadovoljstvo izborom selektora pripadnici najbrojnije navijačke skupine koja prati sve reprezentativne selekcije iskazala je mirno i dostojanstveno, uz istaknuti transperent "Dosta je!!!".

Ubrzo su se BH Fanticosi, koji su nedavno proslavili 20 godina postojanja, oglasili i na društvenim mrežama.

- Prethodnih dana mnogi su ispirali usta sa imenom BHF - gdje su, zašto šute, kome su se prodali? Svjesni smo da će takve vrste nebuloza uvijek biti prisutne ma šta god mi kao grupa uradili. Da smo se osvrtali na komentare internet ratnika vjerovatno već dugo i ne bi postojali. Sama "masa" koja je danas izašla je dokaz koliko je lakše tražiti promjene preko društvenih mreža, a istovremeno kuditi druge. Svjesni smo i da će nas svi opet pljuvati nakon što vjetar zapuše u nekom drugom smjeru, baš kako je i bilo u svakom zahtjevu za promjene - navode iz BHF-a, te dodaju:

- BHFanaticos ovim putem zahtijeva sastanak sa čelnicima saveza, koji će uključivati bitne tačke za dobrobit bh. fudbala, a rezultat istog sastanka i same tačke će biti predočeni javno nakon toga! Za sva daljnja dešavanja biće obaviještene i pozvane ostale klupske navijačke grupe iz BiH. Nadamo se da trenutna garnitura neće napraviti grešku prethodne pa potcijeniti snagu navijača.

Rukovodstvo FSBiH sada je na potezu. Pitanje je da li će pristati na sastanak sa najbrojnijom navijačkom grupom koja prati Zmajeve više od 20 godina?

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.