open-navfaktor-logo
search
Virginia
Oglasili prodaju kuće za 800.000 dolara s bizarnim upozorenjem: Neko živi u podrumu
Kuća od 800.000 dolara u Virginiji oglašena je za prodaju, ali uz jedno bizarno upozorenje, da neko živi u podrumu.
14.04.2022. u 17:08
get url
text
Kuća na prodaju s podstanarom

Traženje smještaja je vježba u tvrdim linijama i kompromisima. U današnje vrijeme, živjeti negdje s lošim WiFi-om nije početničko. Neki kupci bi bili spremni da podnesu gust promet ako imate lijepu baštu. Razmatranja se nastavljaju i nastavljaju.

Međutim, neke stvari će sigurno odbiti većinu ljudi: poltergeist u potkrovlju; infestacija pacova u ormarima; kalup od vrha do dna po cijeloj kući; i ovom prilikom potpuni stranac koji živi u vašem podrumu.

Kuća s pet spavaćih soba nalazi se na Prado Placeu u Fairfaxovoj Mantovi. Nedavno je ponuđena za prodaju za 800.000 dolara, što se čini kao dobra prilika iako neke stvari poput vrata, prozora i toaleta bi trebalo zamijeniti.

Uz to ulaganje, mogla bi se preprodati za daleko veću cijenu, ali je potrebno savladati prepreku - potpuno nepoznatu osobu koja živi u podrumu, piše Unilad.

- Kuća se prodaje samo kakva jeste uz potvrdu da će se "isporučiti" s osobom/osobama koja bez zakupa živi na nižem nivou - navodi se u oglasu. 

Zinta K. Rodgers-Rickert, iz kompanije Zinta & Rob i Red Truck Realty Group Re/Max Gateway, rekla je za Washingtonian da se stanovnica "ušuljala" u podrum prije otprilike tri godine, a možda čak i neko drugi tamo s njom živi. Nemaju zakup i ne plaćaju kiriju.

Nažalost, dodala je, sadašnji vlasnici nisu "tip koji može finansijski priuštiti ili emocionalno izaći na kraj sa deložacijom".

Ipak, već postoji ponuda za kupovinu. 

Naravno, kazala je Rodgers-Rickert, također će vam trebati "strpljenje da se nosite s deložacijom".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.