Kladioničarski skandal trese Bosnu i Hercegovinu. Borislav Stanišić, predsjednik FK Zvijezda 09, podnio je prijavu protiv pojedinih igrača ovog kluba za koje se sumnja da su učestvovali u namještanju rezultata.

Klub je o svemu obavijestio i N/FSBiH, koji je preduzete odgovarajuće mjere i slučaj proslijedio Disciplinskoj komisiji Saveza.

- Rukovodstvo, stručni štab i igrači našeg kluba tokom jučerašnjeg dana dali su policiji u Bijeljini sve podatke i informacije koje smo imali, a vezani su za sumnjive rezultate našeg kluba u mečevima BH Telecom Premijer lige BiH. Policiji su predočeni dokazi koje klub posjeduje, a to su poruke pojedinih fudbalera i pozivi saigračima da namještaju rezultate i puštaju protivničke igrače da pogađaju našu mrežu. U interesu istrage, klupsko rukovodstvo, stručni štab i igrači neće se više povodom ovog oglašavati u javanosti. Vjerujemo i nadamo se da će policija u potpunosti rasvijetliti ovaj slučaj i da će fudbalska javnost biti informisana o svemu onome što policija bude utvrdila, te da će svi vinovnici biti otrkiveni i kažnjeni - piše u saopćenju za javnost, kojeg je potpisao predsjednik Borislav Stanišić.    

Zvijezda je u dosadašnjih osam kola PLBiH ostvarila tri remija (Mladost 0:0, Sloboda 1:1, GOŠK 2:2) i pet poraza (Željezničar 1:3, Zrinjski 2:5, Čelik 0:2, Sarajevo 0:4, Tuzla City 1:3) uz gol razliku 7:20.