Utorak, 17.05.2022.
Duhan oduzet na putu Konjic - Sarajevo FOTO: UIO BiH

Oduzet duhan vrijedan 30.000 KM

Rezani duhan bio je namijenjen za prodaju na crnom tržištu KS

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na putnoj komunikaciji Konjic - Sarajevo, oduzeli su 200 kg duhana tržišne vrijednosti 30.000 KM.

Službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja Regionalnog centra Sarajevo, u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, Sektora kriminalističke policije, na osnovu operativnih saznanja, na putnoj komunikaciji Konjic - Sarajevo, pronašli su i izvršili privremeno oduzimanje 200 kg rezanog duhana. Rezani duhan bio je namijenjen za prodaju na crnom tržištu KS, a isti nije bio obilježen akciznim markicama UIOBiH.

U svojim dnevnim aktivnostima Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UIOBiH koriste vozila i specijalističku opremu doniranu od EXBS programa Vlade SAD. Uspješnom radu naših službenika doprinose u velikoj mjeri znanja, vještine i iskustva stečena tokom pohađanja brojnih specijalističkih obuka i treninga pod pokroviteljstvom EXBS programa.

Protiv osoba od kojih je oduzet rezani duhan, ovlašteni službenici UIOBiH pokrenut će odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na našu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivamo sve građane, kao i sve porezne obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreznim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

 

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh