open-navfaktor-logo
search
Sud u Tuzli
Održano ročište: Hoće li Mittal i njegovi saradnici biti pušteni uz kauciju?
Prije plaćanja kaucije, morat će biti ispunjen uvjet tuzlanskog Tužilaštva o osiguranju imovinsko-pravnog zahtjeva u iznosu od 21 milion KM, za koliko se terete da su oštetili kompaniju GIKIL
29.07.2019. u 17:21
get url
text

U Kantonalnom sudu u Tuzli danas je održano ročište povodom određivanja jemstva Pramodu Mittalu i njegovim saučesnicima, nakon čega bi oni bili pušteni na slobodu.

Predsjedniku Nadzornog odbora GIKIL-a Lukavac Pramodu Mittalu, te članu odbora Rajibu Dasu i generalnom direktoru kompanije Paramesha Bhattacharyju Kantonalni sud je prošle sedmice odredio jednomjesečni pritvor, nakon đšto su uhapšeni zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela organizovanog kriminala uz zloupotrebu položaja i ovlasti u poslovanju.

Ukoliko Sud donese pozitivnu odluku, Mittal, Das i Bhattacharyy će biti pušteni iz pritvora nakon uplate određenog novčanog iznosa.

Prije plaćanja kaucije, morat će biti ispunjen uvjet tuzlanskog Tužilaštva o osiguranju imovinsko-pravnog zahtjeva u iznosu od 21 milion KM, za koliko se terete da su oštetili kompaniju GIKIL.

Tužilaštvo u Tuzli ih sumnjiči da su od 2006. do 2015. godine toliko novca izvukli iz ovog preduzeća.

Zbog narušenog zdravstvenog stanja Pramod Mittal je nakon hapšenja smješten u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, gdje bi pod nadzorom ljekara trebao ostati do izlaska iz pritvora.

Istragom Tužilaštva u Tuzli obuhvaćeno je ukupno šest osoba iz GIKIL-a, a jedna od njih je i bivši generalni direktor ove kompanije Debashish Ganguly, koji je nedostupan pravosudnim organima naše zemlje i za kojim je raspisana potjernica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.