open-navfaktor-logo
search
Izmijenjen Statut
Održana Skupština: Vico Zeljković u Izvršnom odboru FSBiH sa pravom glasa
Redovna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza Bose i Hercegovine održana je danas u hotelu Hills na Ilidži.
25.08.2020. u 11:44
get url
text

VEZANI TEKST - Elvedin Begić izabran za počasnog predsjednika FSBiH

Zbog specifične situacije usljed pandemije korona virusa, učesnici sjednice su bili smješteni u nekoliko hotelskih sala, povezanih videolinkom.

Na početku sjednice prisutne je prigodnim govorom pozdravio predsjednik FSBiH Elvedin Begić.

Predsjednik je između ostalog istakao da očekuje od delegata da razgovaraju o urađenim stvarima, upoznaju se sa planovima za budućnost, u duhu tolerancije i demokratije.

- U ovim vanrednim okolnostima sarađivali smo na neki novi način ali jako blisko, otvoreno, smireno i korak po korak. Bili smo suočeni sa ograničenim informacijama i potrebom za donošenjem jako teških odluka. Naučili smo iz ličnog iskustva da upravljanje krizama ne dolazi u "veličini jednakoj za sve" niti napori i odluke mogu proizvesti "zadovoljstvo svih u jednakom omjeru". Nova i neizvjesna vremena koja smo proživjeli tražili su od nas inovativnost, saradnju i prije svega prilagodivost - rekao je između ostalog Begić.

Delegati Skupštine jednoglasno su usvojili: Izmjene i dopune Statuta FSBiH; Imenovanje Izborne komisije FSBiH; Verifikaovali su izmjenu člana Izvršnog odbora iz FSRS. Vico Zeljković, aktuelni predsjednik FSRS zamijenio je Mileta Kovačevića i postao punopravni član IO FSBiH sa pravom glasa. Usvojeni su: Izvještaj o radu FSBiH za 2019. godinu; Izvještaj o izvršenju plana prihoda i rashoda FSBiH za 2019. godinu; Revizorski izvještaj FSBiH za 2019. godinu.

Također, predstavljeni su i usvojeni: Plan rada FSBiH za 2020. godinu; Plan prihoda i rashoda FSBiH za 2020. godinu.

Za počasnog predsjednika FSBiH izabran je Elvedin Begić, na prijedlog nekoliko kantonalnih saveza iz NS Federacije, a uz podršku i FS RS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.