Održana sjednica Skupštine NK Čelik: Situacija je krajnje teška, novca nema (FOTO)

objavljeno: 13.04.2016. u 20:09

Nakon nekoliko pokušaja održana je sjednica Skupštine nogometnog kluba Čelik.

Sjednici su se odazvala 23 delegata, a za punoprvno odlučivanje bilo je potrebno 22 glasa. Na sjednici je razmatrana ostavka dosadašnjeg  v. d. predsjednika Skupštine i predsjednika odbora za hitnost Nihada Pašalića iz zdravstvenih razloga. Za novog v.d. predsjednika izabran je bivši nogometaš i trener Čelika Damir Bradarac, a za njegovog  zamjenika izabran je Hasan Topalović. Oni će ove funkcije obavljati do izbora novog saziva Skupštine jer je aktuelnom sazivu mandat istekao prošle godine.

U nastavku sjednice Skupština je upoznata sa aktulenom situacijom u klubu. Direktor Adnan Nuhagić je istakao da je stanje u klubu alarmantno.

– Situacija je krajnje teška, novca nema. To je najveći problem koji opterećuje Čelik. Nema sponzora, nema prihoda od zakupnina, tako da mi imamo vrlo malo prihoda. Najveću pomoć imamo od Grada i nešto malo od sponzora. Bojkot navijača također utječe na stranje, jer su nam rashodi organizacije utakmice veći od prihoda od prodatih ulaznica. Također, dug prema vodovodu je više od milion maraka, a isto toliko još smo dužni po zateznim kamatama – rekao je Nuhagić.

U svom ekspozeu direktor Nuhagić je rekao i da se radnoj zajednici duguje 17 plata ili oko 75.000 KM plus doprinosi.

Čelik po osnovu javnih prihoda trenutno duguje 4.936.000 KM, glavnica iznosi 2.363.000 KM, a ostalo otpada na kamate.

Na kraju sjednice Skupština je donijela Odluku kojom je dosadašnji saziv ovog tijela raspušten osim novoizabranog predsjednika i zamjenika, te je imenovano koordinaciono tijelo čiji je zadatak da u narednih mjesec dana raspiše konkurs za izbor novih članova i zakaže sjednicu na kojoj će oni biti verifikovani.

(N. Glibo/Faktor.ba/Foto: B. Mahmić)