open-navfaktor-logo
search
Nova politička stranka
Održana osnivačka skupština Hadžikadićeve Platforme za progres
Dodao je da je Platforma za progres pokret koji je nastao iz želje naroda, iz želje iskri, da se politički organizuju i kreiraju infrastrukturu koja će Platformu dovesti do pobjede na idućim izborima
25.11.2018. u 19:58
get url
text

Na Dan obnove državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra 2018. godine, u sali Doma mladih u Sarajevu održana je osnivačka skupština novoosnovane političke organizacije Platforma za progres.

Sala Doma mladih  bila je premala da primi sve članove Platforme za progres, kao i brojne goste i simpatizere. Oko 1200 iskri glasalo je za programske dokumente i organe Platforme za progres. Za predsjednika Platforme za progres izabran je prof. dr. Mirsad Hadžikadić, a za potpredsjednicu prof. dr. Aleksandra Marjanović.

- Platforma za progres svojim radom i djelovanjem zalagat će se za opći moralni preporod bosanskohercegovačkog društva kako bi se riješila sistemska kriza etičkih, društvenih i profesionalnih vrijednosti u Bosni i Hercegovini. Promjena svijesti građana, svih stanovnika širom naše domovine, svih nas, naš je najvažniji zadatak – kazao je Hadžikadić i dodao: "Mi moramo da shvatimo da jedino u pravednoj, prosperitetnoj i progresivnoj zajednici možemo da ostvarimo svoje lične interese. Rad za zajednicu, za državu, je rad za nas same. Ovo je novo jutro, Bosno i Hercegovino. Jutro Platforme za progres. Platforma za progres je pokret, pokret koji je otvoren svima, čak i pripadnicima drugih stranaka, jer je nama stalo do promjene, promjene u cijeloj državi, promjene čak i u radu drugih stranaka, jer i one mogu da budu ključne za dalji razvoj države“.

Dodao je da je Platforma za progres pokret koji je nastao iz želje naroda, iz želje iskri, da se politički organizuju i kreiraju infrastrukturu koja će Platformu dovesti do pobjede na idućim izborima.

- Danas je početak te pobjede. Pobjede koju zaslužuju svi naši volonteri koji su uložili svoje znanje, svoje vrijeme i svoje resurse za uspjeh ove ideje – kazao je Hadžikadić, saopćeno je iz Platforme za progres.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.