open-navfaktor-logo
search
Kladanj
Održana izvještajna Skupština Udruženja boraca "Crni labudovi"
Uz prisustvo velikog broja delegata i gostiju u hotelu "Bosna" u Kladnju održana je sedma izvještajna Skupština Udruženja boraca "Crni labudovi" na kojoj su prezentirani rezultati rada u protekloj te plan aktivnosti za tekuću godinu.
13.09.2021. u 14:30
get url
text

Prisutnima su se obratili i Fahrudin Skopljak, delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH, te načelnik općine Kladanj Jusuf Čavkunović.

Skopljak je istakao da UB Crni labudovi danas u miru jednako dostojanstveno i časno kao i u ratu nose baklju istine o našoj pravednoj borbi, čuvaju tekovine odbrane i brinu o svojim članovima kao i porodicama poginulih boraca. Uz čestitke Udruženju na prezentiranim rezultatima izrazio je veliku zahvalnost svim pripadnicima ove elitne jedinice za sve što su učinili u odbrani jedine nam domovine kao i za ono što rade u miru.

Obraćajući se prisutnima u svojstvu domaćina načelnik Čavkunović poželio je dobrodošlicu u Kladanj  svim pripadnicima jedinice Crni labudovi te istakao doprinos ove jedinice u odbrani i oslobađanju prostora općine Kladanj.

Čestitajući Udruženju na prikazanoj prezentaciji i profesionalnom pristupu izvještajnoj Skupštini istakao je da zbog funkcije koju obavlja mnogo puta prisustvuje ovakvim događajima, ali da je izvještajna skupština UB Crni labudovi najbolja kojoj je prisustvovao i da bi nam na mnogo čemu mogli zavidjeti i najviši nivoi organizovanja, saopćeno je iz Udruženja boraca "Crni labudovi".

Na kraju skupštine zaslužnim pojedincima i kolektivima dodijeljene su zahvalnice i plakete za doprinos u radu Udruženja.

Po završetku radnog dijela Skupštine upriličeno je polaganje cvijeća i odavanje počasti herojima Kladnja na Centralnom spomen-obilježju nakon čega je upriličeno tradicionalno druženje delegata i gostiju. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.