open-navfaktor-logo
search
BiH - Meksiko
Održan žrijeb parova za Davis Cup: Fatić otvara turnir, Džumhur će drugi na teren
Na vodopadu Kravica kod Ljubuškog održan je žrijeb parova za Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine i Meksika.
15.09.2022. u 14:32
get url
text

Mečevi u sklopu prve svjetske grupe Davis Cupa odigrat će se na terenu Tenis akademije Set koja se nalazi u sklopu hotela Đulić u Širokom Brijegu.

Turnir će otvoriti Nerman Fatić koji će prvog dana Davis Cupa igrati protiv Gerarda Lopeza Villasenora. Drugi par je Damir Džumhur i Alan Fernando Rubio Fierros. 

Drugog dana Davis Cupa odigrat će se parovi u kojim će za reprezentaciju BiH nastupiti Tomislav Brkić i Mirza Bašić koji će igrati protiv Miguela Angela Reyes Varele i Santiago Gonzaleza.

Osim navedenih parova drugog dana snage će odmjeriti Damir Džumhur i Gerardo Lopez Villasenor, a drugi susret odigrat će se između Nermana Fatića i Alana Fernanda Rubio Fierrosa.

Kada je riječ o parovima, treneri imaju pravo, sat vremena prije samog meča promijeniti igrača koji će nastupiti za reprezentaciju.

Susrete će suditi dvojica sudija iz Izraela i Mađarske.

Bosanskohercegovačka reprezentacija će u meču s Meksikom nastupiti u sastavu: 

Damir Džumhur, Nerman Fatić, Mirza Bašić, Tomislav Brkić, te će se po prvi put reprezentaciji priključiti najbolji bh. junior Andrej Nedić.

BiH, koja ima ulogu favorita, pobjedom protiv Meksika izborila bi plasman u play-off za ulazak u finale Davis Cupa 2023. godine.

Duel ove dvije reprezentacije odigrat će se 16. i 17. septembra.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.