open-navfaktor-logo
search
Velika Kladuša
Održan sastanak opozicije: Opoziv Fikreta Abdića primarni cilj, stanje je nepodnošljivo
Predstavnici opozicionih stranaka u Općinskom vijeću Općine Velika Kladuša potvrdili su na sastanku da im je opoziv načelnika Fikreta Abdića primarni cilj.
06.09.2021. u 08:01
get url
text
Sa sjednice Općinskog vijeća Velike Kladuše
Sa sjednice Općinskog vijeća Velike Kladuše

Sastanak je održan kako bi bili utvrđeni daljnji koraci i u slučaju eventualnih opstrukcija do kojih bi moglo doći.

Kako nam je rečeno, ukoliko ovaj mjesec, u skladu sa rokovima, i ne bude sazvana sjednica Općinskog vijeća na čijem će dnevnom redu biti inicijativa za opoziv Abdića s mjesta načelnika Velike Kladuše, opozicioni vijećnici će ići u sazivanje vanredne sjednice vijeća.

VEZANI TEKST - Podržali su, ali imaju sumnje: Zašto vijećnici SDP-a nisu potpisali inicijativu za opoziv Fikreta Abdića

Inicijativu za opoziv Abdića, načelnika Velike Kladuše i osuđenog ratnog zločinca koji je kaznu zatvora odležao u Hrvatskoj, potpisalo je 12 vijećnika SDA, Naše stranke, NES-a, DNZ-a, te dva nezavisna vijećnika. Inicijativa je predata 12. augusta. Rok u kojem treba biti održana sjednica Općinskog vijeća je 30 dana, što znači da istječe za manje od deset dana.

Opoziv podržavaju i vijećnici SDP-a, kako su ranije potvrdili, čime bi bilo dovoljno ruku da inicijativa bude izglasana, a potom održan referendum.

Na pitanje da li vjeruju da bi građani izglasali opoziv Abdića, Asim Veladžić, predsjednik Kluba vijećnika SDA, kazao je da je njihova dužnost da traže promjene i da daju šansu građanima da se izjasne imajući u vidu stanje u kojem se nalazi Velika Kladuša.

- Stanje je nepodnošljivo. Ovo više nije politička odluka. Godinama stagniramo. Problem je nezaposlenost, nema privrednih aktivnosti, izoliranost nas vuče dublje. Naša je obaveza da Velikoj Kladuši osiguramo bolje i da brinemo o građanima. Dajemo im šansu da se izjasne nakon godine rada načelnika. Ali to nije samo godina. Ta je politika u Velikoj Kladuši prisutna posljednjih 25 godina – istakao je Veladžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.