Potvrdio je to za Faktor Elmir Pilav, direktor sporta u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine.

- Održan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravstva FBiH. Na sastanku smo ispred saveza prisustvovali generalni sekretar FSBiH Adnan Džemidžić i ja. Dogovorili smo redoslijed koraka. Razgovarali smo o otpočinjanju trenažnog procesa, o tome šta bi trebalo uraditi, kakve procedure ispoštovati. Primarna je zaštita fudbalera - rekao je Pilav za Faktor najavivši kreiranje zajedničkog dokumenta i uputstva za sve sudionike u ovom procesu.

- Sve zavisi od epidemiološke situacije. Treninzi bi eventualno mogli početi u prvoj sedmici maja. Individualni, potom grupni, a onda i puni trenažni proces. Zbog cjelokupne situacije niko ne može odrediti tačan datum - dodao je Pilav.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine na videkonferenciji održanoj u ponedjeljak donio je odluku o pokretanju infrastrukturnog projekta sa ciljem zaštite zdravlja igrača i ostalih učesnika u organizaciji utakmica na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Zbog pandemije koronavirusa niko s preciznošću ne može reći kada će se Premijer liga Bosne i Hercegovine nastaviti. Ali ovi koraci su obećavajući, jer povratak fudbalera na stadion znači da će se tabela krojiti na travnjaku, a ne za zelenim stolom.