open-navfaktor-logo
search
(Ne)logično
Održan Kongres FIFA-e: Ko o čemu, Vico Zeljković i FSBiH o hibridnim terenima
U Dohi je danas održan 72. kongres Svjetske fudbalske federacije (FIFA) na kojem su učestvovali i predstavnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
Merima Čustović
31.03.2022. u 13:37
get url
text

Delegaciju Saveza činili su predsjednik Vico Zeljković, potpredsjednik Irfan Durić, savjetnik predsjednika Marko Miličić i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

VEZANI TEKT - Rek'o pa porek'o: Gdje su hibridni tereni, Vico Zeljkoviću?

- U sklopu radnih aktivnosti obavljeno je više bilateralnih sastanka sa predstavnicima fudbalskih saveza iz naše regije. Pored toga obavljeni su i sastanci sa predstavnicima UEFA na kojem se razgovaralo o najvećem projektu u historiji FSBiH, rekonstrukciji 12 glavnih terena na stadionima klubova koji se takmiče u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Predstavnici UEFA su dali punu podršku ovom projektu i njegovoj realizaciji - saopćeno je iz FSBiH, mada je nelogično kakve veze imaju Kongres FIFA-e i hibridni tereni koje je Zeljković obećao prije više od godinu, a još nije urađeno ništa osim što je prije nekoliko dana raspisan tender.

Na Kongresu su apostrofirane činjenice o šteti koju je cijelom fudbalskom svijetu donijela pandemija COVID-19.

VEZANI TEKST - Kad se mora: Vico Zeljković pozirao pored zastave BiH

Naglašeno je da se ulažu veliki napori na prevazilaženju ove teške situacije u cijelom svijetu.

- Tačke dnevnog reda su aklamativno usvojene, rad po svakoj temi je obrađen u skladu sa standardom i prihvaćen od delegata.

Tokom Kongresa je bilo riječi o daljem razvoju fudbala, kao i određenih izmjena Statuta FIFA-e. Svi prijedlozi su jednoglasno usvojeni - naglasili su iz FSBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.