open-navfaktor-logo
search
Fudbalski trejd
Određuje li Brazilac sudbinu Miralema Pjanića?
Čini se da će saga oko Miralema Pjanić i razmjene između Juventusa i Barcelone potrajati još neko vrijeme.
22.05.2020. u 08:14
get url
text

Katalonski tim, kako je ranije pisao list Sport, želio bi najradnije zamijeniti igrača za igrača bez da bilo šta plati Staroj dami.

Italijanski prvak je spreman na takav dogovor, ali samo ako će umjesto reprezentativca Bosne i Hercegovine u Torino stići Arthur Melo. Problem je u tome što Brazilac ne želi put Italije, a niti Juve želi Ivana Rakitića ili Artura Vidala koje im nudi Barcelona.

Ipak, španski novinar Gerard Romero tvrdi da će se Pjanićev transfer realizovati samo u slučaju da Barcelona uspije privoliti Mela da krene put Torina.

Čini se da odluka o transferu u Barcelonu nije samo u rukama Pjanića i njegovog zastupnika, već itekako ovisi i o Brazilcu koji je ove sezone za Barcu upisao 23 nastupa, te postigao četiri gola i zabilježio isto toliko asistencija.

Brazilčevu tržišnu vrijednost specijalizirani portal Transfermarkt.de trenutno procjenjuje na 56 miliona eura, dok Zmaj momentalno vrijedi četiri miliona manje.

Ukoliko Melo istraje u svom stavu, čini se da bi od svega najviše mogao profitirati Paris Saint-Germain, koji je uz Barcelonu najozbiljniji kandidat za dovođenje Miralema Pjanića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.