open-navfaktor-logo
search
Turska
Određen pritvor za tri osobe zbog pucnjave na američku ambasadu
Sud u Turskoj odredio je pritvor za najmanje tri osobe, među šest privedenih zbog povezanosti s prošlosedmičnim otvaranjem vatre na američku ambasadu u glavnom gradu Turske
01.09.2018. u 20:20
get url
text

Nakon kriminalističke obrade u Odjelu turske policije za borbu protiv terorizma, šest osumnjičenih je predato turskom tužilaštvu. Dežurni tužilac je trojicu osumnjičenih - Ahmeta Celiktena, Osmana Gindasa i Ersina Bayrama - proslijedio sudu sa zahjevom određivanja pritvora, što je dežurni sudija i potvrdio, javlja Anadolu Agency (AA).

Ostalih troje osumnjičenih su pušteni na slobodu uz mjere zabrane, a pomenute tri osobe kojima je oređen pritvor prebačeni u zatvor Sincan u Ankari.

Kako je 20. augusta saopćio Ured guvernera Ankare, ujutro oko 5,30 sati po lokalnom vremenu nepoznata osoba je iz bijelog motornog vozila u pokretu, krećući se bulevarom ispred zgrade Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Ankari, ispalila šest hitaca prema objektu.

Prvi rezultati uviđaja su pokazali da su tri metka pogodila metalna vrata i stakleni dio objekta na ulazu. Nije bilo stradalih ili povrijeđenih lica, a istraga o ovom događaju se nastavlja.

Policija je odmah nakon slučaja otvaranja vatre na zgradu američke ambasade u Ankari pokrenula operaciju kako bi osumnjičeni bili uhapšeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.