open-navfaktor-logo
search
Sud u Prijedoru
Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo Senada Kaltaka
Sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Prijedoru, na prijedlog prijedorskog Tužilaštva, odredio je jednomjesečni pritvor 23-godišnjem Adinu Hodžiću iz Prijedora, osumnjičenom za teško ubistvo Senada Kaltaka (66) iz tog grada.
01.02.2023. u 12:01
get url
text

VEZANI TEKST - Prijedor: Otac umro nakon što je saznao za ubistvo sina, danas obojici dženaza

Kako je saopćeno iz Suda, pritvor po ovom rješenju može trajati najduže do 28. februara, a određen je zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i zbog naročitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Pored toga, pritvor je određen i zbog vanrednih okolnosti jer se radi o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna od deset ili više godina, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice, te postoji bojazan da bi puštanjem na slobodu osumnjičenog moglo doći do uznemirenja javnosti.

Senad Kaltak ubijen je u subotu u svojoj kući, a nedugo potom zbog sumnje da je počinio zločin uhapšen je Hodžić.

Senadovo tijelo pronađeno je na njivi, stotinjak metara od kuće i sumnja se da ga je ubica tu odvukao pokušavajući da prikrije zločin.

Tokom istrage pronađena je okrvavljena odjeća, kao i krvavi tragovi vučenja. Izuzeti su i drugi dokazi, kao i više noževa koji će biti poslati na vještačenje.

Dženaza ubijenom Senadu, ali i njegovom ocu Vejsilu koji je preminuo nakon vijesti o ubistvu sina, klanjana je jučer u Hambarinama kod Prijedora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.