open-navfaktor-logo
search
Derventa
Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj silovanja konobarice i krađu
U jednom selu nedaleko od Dervente pokušao silovati konobaricu, te joj ukrao oko 80 maraka
14.09.2018. u 16:19
get url
text
Osnovni sud u Derventi

Osnovni sud u Derventi odredio je jednomjesečni pritvor Dragi T. (37) sa područja općine Derventa, zbog sumnje da je u nedjelju u selu nedaleko od Dervente pokušao silovati konobaricu jednog ugostiteljskog objekta, te joj ukrao oko 80 maraka. 

Prijedlog za pritvor, nakon ispitivanja osumnjičenog, uputio je postupajući tužilac dobojskog Okružnog tužilaštva i to zbog bojazni da bi Drago T., boravkom na slobodi, mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo, s obzirom na to da se radi o osobi koja je "višestruki specijalni povratnik u izvršenju istovrsnih krivičnih djela".

Drago T. se sumnjiči da je 9. septembra oko 5.45 sati, u namjeri da obljubi ženu koja je spavala u sobi na spratu jednog ugostiteljskog objekta, provalio ulazna vrata, ušao u sobu i pokušao da je siluje.

- Nakon što je ona uspjela pobjeći iz sobe, osumnjičeni je protivpravno prisvojio novac koji je oštećena držala na stolu u sobi, nakon čega se udaljio - navodi se u saopćenju Okružnog tužilaštva u Doboju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.