Odluka suda

Određen pritvor ocu i sinu koji su uzgajali marihuanu u Srpcu

Objavljeno: 29.07.2019. u 11:01

Pritvor im je određen 27. jula u trajanju od najduže mjesec, odnosno do 25. augusta

FOTO: SIPA

Okružni sud u Banjoj Luci odredio je pritvor za oca i sina, Radoslava (1956) i Sašu (1983) Narančića iz Srpca, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštenja proizvodnja i promet opojnih droga.

Pritvor im je određen 27. jula u trajanju od najduže mjesec, odnosno do 25. augusta, potvrđeno je iz tog suda.

Radoslav i Saša Narančić su osumnjičeni da su od početka ove godine, u mjestu Donji Kladari, u općini Srbac, u podrumu pomoćnog objekta, koji se nalazi pored porodične kuće, uzgajali, odnosno proizvodili, pripremali i pakovali za daljnju prodaju opojnu drogu marihuanu, potvrđeno je ranije Feni u Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka.

Akciju kodnog naziva "Ris", u kojoj su uhapšeni Narančići, izveli su proteklih dana pripadnici SIPA-e te je otkrivena laboratorija sa vještačkim uslovima za uzgoj marihuane.

Oduzeta je veća količina opojne droge, novca, raznih vrsta oružja i municije, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije