Istraga se nastavlja

Određen pritvor i četvrtom osumnjičenom za otmicu i ubistvo Edina Zejćirovića

Objavljeno: 10.12.2019. u 13:38

Šabanović je nakon bjekstva uhapšen u subotu kasno navečer, a pritvor mu je određen  zbog daljnjeg postojanja te opasnosti, te iz razloga zbog kojih je pritvor ranije određen i ostalim osumnjičenima

FOTO: FACEBOOK

Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor i 20-godišnjem Samidu Šabanoviću iz Brčkog, četvrtom osumnjičenom za učestvovanje u otmici i ubistvu Edina Zejćirovića iz Čelića. 

On je nakon bjekstva uhapšen u subotu kasno navečer, a pritvor mu je određen zbog daljnjeg postojanja te opasnosti, te iz razloga zbog kojih je pritvor ranije određen i ostalim osumnjičenima.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH, navodeći inicijale osumnjičenih, podsjećaju da je pritvor Suanu Haliloviću (40), Nihadu Hukiću (26) i Suvadu Djedoviću (22) određen je zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

- Osim toga, pritvor prema svim osumnjičenim opravdan je krivičnim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice - naveli su iz Tužilaštva.

Dodali su kako se nastavlja intenzivna istraga u ovom predmetu radi dokazivanja krivičnih djela otmice i ubistva.

Svima im se na teret stavljaju osnovi sumnje da su 17. novembra u Brčkom oteli, a zatim na svirep i podmukao način ubili 30-godišnjeg Zejćirovića, čije su tijelo bacili u rijeku Savu.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije