open-navfaktor-logo
search
Unsko-sanski kanton
Odobreno kreditno zaduženje Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić"
Poslanici Skupštine Unsko-sanskog kantona (USK) su na današnjoj 45. redovnoj sjednici odobrili Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" kreditno zaduženje za likvidnost putem revolving kredita
12.10.2018. u 14:05
get url
text
Skupština USK
get url
text

Time su omogućili dalje poslovanje ove zdravstvene ustanove, s obzirom na nagomilane dugove prema dobavljačima.

- Možemo reći da od 2008. godine obnavljamo ovaj revolving kredit. Konkretno, ovo odobrenje nam je bilo neophodno, jer bi u protivnom Kantonalna bolnica bila blokirana zbog dva miliona KM i uposleni ne bi dobili platu za naredni mjesec. Kao i svaki put, poslanici Skupštine USK pokazali su poseban senzibilitet za naše potrebe - rekao je direktor Bolnice Smail Dervišević.

Skupštinski poslanici još jednom su istakli kako su u proteklom četverogodišnjem mandatu  pružali podršku razvoju ovdašnjeg zdravstva, u okviru raspoloživih financijskih mogućnosti u budžetu.

- Na ovaj način smo još jednom potvrdili našu bezrezervnu podršku ovdašnjim zdravstvenim ustanovama. Ne zaboravimo da su u proteklom mandatu povećane i plate radnicima u zdravstvenim ustanovama, pa nije bilo dileme ni oko neophodnog kreditnog zaduženja - ustvrdio je poslanik u Kantonalnoj skupštini Edin Bašagić.

Na današnjoj sjednici Skupštine USK prihvaćen je i Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o Policijskim službenicima u ovom kantonu, kao i prijedlog odluke o kriterijima za dodjelu sredstava za podršku udruženjima nacionalnih manjina u USK za 2018. godinu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.