open-navfaktor-logo
search
Imenovanja
Odluka Vlade FBiH: Mevlida Bandić v. d. direktorica "Pazarića", Memo Haljevac u Upravnom odboru
Do okončanja konkursne procedure, a najduže na period od tri mjeseca, dužnost privremenog predsjednika Nadzornog odbora Zavoda vršit će Amer Kapo, a članova Erna Đelilović i Ankica Tvrtković
05.12.2019. u 12:04
get url
text

Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Mostaru, Upravnom odboru Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću dala saglasnost za razrješenje Redžepa Salića s dužnosti direktora ovog zavoda.

Saglasnost Upravnom odboru data je i za imenovanje Mevlide Bandić za v. d. direktorice, koja je iz reda uposlenika Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece u Pazariću. Federalna vlada je dala saglasnost i na rješenje federalnog ministra rada i socijalne politike od 3.12.2019. godine o razrješenju dosadašnjih i imenovanju privremenog predsjednika i privremenih članova Upravnog odbora Zavoda u Pazariću. Za privremenu predsjednicu Upravnog odbora ovog zavoda je, na period do najviše tri mjeseca, imenovana Anela Čović, a za članove, na isti period, Elvis Bekan, Mario Nenadić, Sulejman Haljevac Memo i Martin Grgić.

Vladinu saglasnost dobilo je i rješenje federalnog ministra rada i socijalne politike od 3.12.2019. godine o razrješenju dosadašnjih i privremenom imenovanju predsjednika i članova Nadzornog odbora Zavoda u Pazariću.

Do okončanja konkursne procedure, a najduže na period od tri mjeseca, dužnost privremenog predsjednika Nadzornog odbora Zavoda vršit će Amer Kapo, a članova Erna Đelilović i Ankica Tvrtković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.