open-navfaktor-logo
search
Konferencijska liga
Odluka pada na Koševu: Remi Sarajeva i Milsamija, Velkoski promašio penal
Fudbaleri Sarajeva remizirali su na gostovanju kod moldavskog Milsamija, a prvi meč prvog pretkola Konferencijske lige završen je rezultatom 0:0, a Bordo tim je u 29. minuti promašio penal.
08.07.2021. u 20:49
get url
text

Bordo tim je u četvrtoj minuti zaprijetio preko Oremuša, no njegov udarac poslije ubačaja Šabanovića otišao je pored lijeve stative gola domaćeg tima.

Narednu priliku Bordo tim je imao poslije kornera kojeg je izveo Hebibović, no nakon njegovog centaršuta Fanimo se nije najbolje snašao na drugoj stativi.

Dvije minute kasnije Velkoski je zaprijetio, da bi Fanimo u 19. minuti odlično šutirao, ali je sreća bila na strani Milsamija. Kada je Timbur već bio savladan lopta je odsjela na stativi.

Najbolju priliku za vodstvo izabranici Gorana Sablića imali su u 29. minuti susreta, no kapiten Sarajeva i reprezentativac Sjeverne Makedonije Krste Velkoski nije uspio realizovati penal, tačnije golman moldavskog tima odbranio je njegov udarac.

U 32. minuti domaći tim je imao prvu priliku na utakmici, ali je Kanurić odbranio udarac Bolohana.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu Sarajevo, koje je zbog problema s transportom dresova danas igralo u opremi za trening, imalo je u 41. minuti preko Fanima čiji je udarac otišao preko gola.

Ozbiljnijih prilika u drugom poluvremenu skoro da i nije bilo, a vrijedi izdvojiti onu s početka drugog koju je imao Habibović, te onu koju je promašio Istrati za domaći tim sredinom drugog poluvremena.

Ipak, odluka o putniku u drugo pretkolo novoformiranog takmičenja pasti će u revanš-susretu koji se igra za sedam dana na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.