open-navfaktor-logo
search
Bitke za titule
Odlučujućih 90 minuta: Gdje gledati Džeku i Krunića, Manchester City i Liverpool
Ko će biti prvak Italije - Milan našeg Radeta Krunića ili Inter, čiji dres nosi Edin Džeko?
22.05.2022. u 11:36
get url
text

Ko će do šampionske titule u Engleskoj - Manchester City ili Liverpool?

Odgovor na ova dva pitanja saznat ćemo večeras nakon što budu odigrani mečevi posljednjeg kola Serie A i Premier lige Engleske.

Krunićevom Milanu potreban je minimalno remi na gostovanju kod Sassuola. Eventualni kiks i poraz pokušat će iskoristiti Inter kojem je za naslov prvaka, uz poraz Milana, potrebna pobjeda protiv Sampdorije. Obje utakmice igraju se od 18 sati.

Sat ranije ra rasporedu je posljednje kolo prvenstva Engleske. Manchester City ima bod više od Liverpoola i na domaćem terenu ugostit će ekipu Aston Ville. Pobjedom bi potvrdili naslov, a u slučaju remija ovisili bi o Liverpoolu. Redsi bi u tom sluačaju morali pobijediti Wolvese.

Ako City izgubi, a Liverpool odigra neriješeno, tada su obje ekipe s istim brojem bodova, te se gleda gol-razlika. U ovom trenutku Građani imaju +72, a Redsi +66. U slučaju remija na Anfieldu ovo znači da bi City trebao izgubiti sa sedam razlike kako bi do naslova došla Kloppova ekipa.

Postoji i jedan gotovo nemoguć scenarij po kojem bi o prvaku odlučivala i play-off utakmica. U tom scenariju bi City trebao izgubiti 6:0, a Liverpool odigrati 5:5. Tada bi sve stavke bile izjednačene: broj bodova, gol razlika, postignuti golovi, te međusobni omjer i igrao bi se dodatni meč.

Naravno, sve utakmice koje odlučujuću o titulama u Italiji i Engleskoj moći ćete gledati u direktnim TV prijenosima.

Duele Intera i Milana prenosit će Arena Sport, dok će duele Manchester City - Aston Villa i Liverpool - Wolves prenositi Sport Klub.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.