open-navfaktor-logo
search
Slažete li se
Odjeća za koju neki kažu da je ne bismo trebali nositi nakon 35. godine života
Internet je pun savjeta modnih stručnjaka, ali i onih koji to nisu, o tome – kako bismo se trebali oblačiti u skladu sa godinama života.
19.05.2022. u 17:21
get url
text

Istina je da treba voditi računa o tome kako nam neke stvari stoje, ali isto tako nema ništa loše u tome ako 50-godišnjakinja odjene pocijepane farmerice.

Većina savjeta o odijevanju u skladu sa godinama ne uvažava bitnu stavku, a to je - najvažnije je kako se mi osjećamo u određenoj odjeći, a što drugi misle o tome ne bi trebao biti važan faktor prilikom osmišljavanja stajlinga.

Puno je analiza provedeno o tome - koji su odjevni komadi primjereni za neko životno razdoblje tj. koji nakon određenih godina postaju neprimjereni.

Tako se i ženama često savjetuje da nakon 35. godine iz ormara trebaju izbaciti sljedeće stvari:

Stara odjeća za koju ste emotivno vezani

 

Majica iz srednje škole s logom najdražeg benda, donji dio pidžame prepun rupa koji vam je draži od najfinijih svilenih spavaćica, stari kućni ogrtač kojeg ste davno "ukrali" iz mamina ormara…

Mnogi će reći kako ovakvi komadi samo bespotrebno zauzimaju mjesto u ormaru, ali nema ništa loše u čuvanju i nošenju odjeće za koju ste sentimentalno vezani.

Često se dogodi da su upravo ti stariji komad kvalitetniji od novih. Ne morate ormar nasilu puniti novom odjećom ako se u staroj osjećate ugodno.

Naime, stara majica izgledat će odlično uz traperice i sandale s visokom petom, a mamin ogrtač sigurno je udobniji od onog kojeg ste nedavno kupili.

(Pre)kratke suknje i haljine

 

Kažu kako treba voditi računa o dužini i izbjegavati prekratke suknje i haljine. Ignorirajte savjete koji vam ne dopuštaju da budete samouvjereni. Naravno, za sve postoji vrijeme i mjesto te jako dobro znamo za koju priliku možemo odjenuti vrlo kratku haljinu ili suknju, a u kojoj će neki duži model biti primjereniji.

Uski odjevni komadi

 

Nema ništa neprimjereno u odjeći koja naglašava tijelo i ne postoje godine u kojima bismo se trebali odreći uskih komada. Najbolji dokaz za to je francuska prva dama Brigitte Macron koja se često nađe na udaru kritika jer na pragu 70-ih i dalje nosi "skinny" traperice i uske kožnate hlače.

Pritom ni u jednoj situaciji nije prešla granicu dobrog ukusa.

Štikle "neboderke"

 

Istina, platforma i vrtoglavo visoka pisu nisu za svakoga, ali kada u njima znate hodati i pritom se osjećate senzualno i samopouzdano, baš ništa vas ne treba sprečavati u tome da ih nosite.

Modni kritičari smatraju kako su klasične salonke bolji izbor za žene nakon 35. godine, ali brojne slavne dame iz godine u godinu dokazuju kako su i "neboderke" dobar te primjeren odabir.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.