open-navfaktor-logo
search
Pismo na Instagramu
Odgovor na krivičnu prijavu: Oglasio se Damir Kasum, bivši predsjednik FK Sarajevo
Damir Kasum, bivši predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo, oglasio se na svom Instagramu, nakon što je sinoć objavljena informacija da je Bordo tim podnio krivičnu prijavu protiv njega.
27.04.2022. u 23:51
get url
text

- Za podnošenje krivične prijave saznao sam iz medija, pa ne mogu previše govoriti o samoj prijavi i njenom sadržaju. Niko iz FK Sarajevo me nije kontaktirao u vezi sa istom, niti je ikada bilo primjedbi na moj rad. Čekam da dobijem eventualni poziv na izjašnjavanje, te ću se odmah i bez odlaganja odazvati svim nadležnim organima.

VEZANI TEKST - Sarajevo podnijelo krivičnu prijavu protiv Sabrine Buljubašić

Ono što znam i što sa sigurnošću mogu reći jeste da sam obavljao dužnost u klubu u vremenu kada je klub bio u teškoj finansijskoj situaciji. Zajedno sa kolegama iz Uprave i administracije kluba smo uspjeli da prebrodimo jedan težak period za klub.

Nikada nisam na bilo koji način oštetio klub, a posebno nisam "zarađivao novce za sebe na račun kluba", već potpuno suprotno tome što uostalom mogu da potvrde tadašnji uposlenici kluba i igrači, ali i materijalni dokazi kojima raspolažem.

Svakako da ću se odazvati na bilo koji poziv jer sam za sve ono što sam radio uvijek prihvatao punu odgovornost. Već skoro 15 godina se bavim poslom za koji je neophodna potpuno čista reputacija i kredibilitet.

VEZANI TEKST - Sarajevo podnijelo krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika

Sve što se desilo u prethodna dva dana, donijelo je dosta štete meni samom, kako privatno, tako i na poslovnom planu. Podnesena krivična prijava, koju svakako može podnijeti bilo koji građanin Bosne i Hercegovine protiv bilo koga, nanijet će mi značajnu dodatnu materijalnu štetu, ali to će tek biti predmet budućih istraga.

Ipak, kao legalista smatram da sve činjenice treba da se utvrde i da se na osnovu toga pokreću procesi. Nažalost, u mom slučaju prvo su počeli medijski napisi, sa očiglednom namjerom narušavanja mog ugleda, bez da sam i ja upoznat sa onim što mi se stavlja na teret, a da ne govorimo o nekom utvrđivanju činjenica od nadležnih organa. Postavlja se pitanje, zašto se ova prijava podnosi baš sada i istovremeno plasira u javnost.

FK Sarajevo je klub čiji sam prije svega čitav život navijač i svakako da mi je napredak kluba na prvom mjestu. Povratkom gospodina Vincenta Tana i naknadnim dolaskom gospodina Ismira Mirvića, klub se finansijski stabilizirao što je za mene i moje kolege bilo veliko rasterećenje. FK Sarajevu, igračima, radnicima i ljudima koji vode klub želim sve najbolje, poslovne i posebno sportske uspjehe.

Damir Kasum, 27.4.2022. godine - napisao je Kasum na svom Instagram profilu.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Damir Kasum (@damir_kasum)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.