open-navfaktor-logo
search
Općina Novi Grad
Odgođeno rušenje ograda u ulici Ramiza Salčina, mještanima odluku saopćio policajac
Rušenje ograda oko kuća u sarajevskoj Općini Novi Grad koje je bilo zakazno za jutros je odgođeno. O tome je okupljene građane u ulici Ramiza Salčina obavijestio policajac.
17.05.2022. u 11:24
get url
text
Ulica Ramiz Salčin

Policajac je kazao okupljenim stanovnicima ulice Ramiza Salčina da se "najavljeno rušenje ograda odgađa". Oni su pitali policajca zašto im iz Općine Novi Grad nisu poslali pismeno da se rušenje ograda odgađa, na šta im policajac nije znao odgovoriti, nego je usmeno prenio poruku o odgađanju rušenja ograda.

Nakon kraćeg zadržavanja građani su se razišli jer kažu da ih možda zavaravaju iz Općine Novi Grad, pa kada se raziđu da će se iznenada pojaviti bager koji će početi rušiti ograde.

Ipak, njihov strah je bio neopravdan, a Edin Spahić, čija se ograda oko njegove kuće trebala jutros rušiti, izjavio je za Faktor:

- Mi smo se ovdje okupili da branimo svoja prava jer ova trakavica oko rušenja ograda traje već dugo. Prvo sam ja dobio rješenje o rušenju moje ograde, a zatim su ista rješenja iz Općine Novi Grad dobijale i ostale komšije. Uz to zahtijevali su od nas da sami srušimo ograde oko kuća o vlastitom trošku, što je nečuveno. Mi smo se žalili na ovo rješenje Općine i vrijeme za žalbu još nije ni isteklo, a oni su najavili rušenje. Moj advokat je usmeno obavijestio inspektora iz Općine da nije istekao rok za žalbu, ali nas on nije čuo. I da je počelo rušenje, mi smo se dogovorili da sve posmatramo mirno, a svoja prava ćemo braniti na demokratski način. Danas je odgođeno rušenje, hoće li početi sutra ili neki drugi dan, ne znamo, ali sada nam je još teže i situacija se komplikuje.

VEZANI TEKST - Općina Novi Grad sutra počinje sa rušenjem ograda oko kuća u ulici Ramiza Salčina, mještani se bune

 

Pokušali smo kontaktirati nadležne službe u Općini Novi Grad, da pojasne zbog čega se ruše ograde oko kuća u ulici Ramiza Salčina i zašto je odgođeno današnje rušenje i nismo dobili odgovor do objave ovog teksta, iako su obećali da će nam dati pojašnjenje.

Nakon tragedije koja se dogodila 9. decembra 2021. godine kada je nakon što ga je udario kamion preminuo 11-godišnji učenik Osnovne škole "Aleksa Šantić" u Sarajevu, nadležna inspekcija Općine Novi Grad najavila je da počinje rušenje ograda oko kuća u ulici Ramiza Salčina, kako bi se proširila cesta kojom se učenici kreću do osnovne škole.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.