open-navfaktor-logo
search
Općinsko vijeće Centar
Odgođeno izvršenje sudske odluke prema kojoj Pašić mora iseliti iz stana zbog duga za najamninu
Općinsko vijeće Centar Sarajevo donijelo je odluku da Pravobranilaštvo ove lokalne zajednice traži odgađanje prinudnog izvršenja sudske odluke prema kojoj bi Predrag Pašić morao iseliti iz stana u kojem trenutno živi sa suprugom, da bi se naplatio dug za najamninu poslovnog prostora koji Pašić koristi više od 30 godina.
16.07.2020. u 13:50
get url
text

Inicijativu je na sjednici pokrenuo Sulejman Memo Haljevca, a Općinsko vijeće Centar je podržalo. 

- Kakvi bi mi bili ljudi ako ne bi pomogli proslavljenom fudbaleru da obnovi postupak pred sudom, jer Pašić tvrdi da nije ni znao da se protiv njega vodi sudski postupak – izjavio je Haljevac nakon podrške Općinskog vijeća Centar da se obnovi postupak na sudu.

{$galerijaFotografija}

Denis Challenger, vijećnik SDP-a, je podržao ovu inicijativu naglasivši da je odluka Općinskog vijeća u skladu sa zakonom.

- Općinsko vijeće je jedino nadležno da raspolaže imovinom Općine Centar. Nadamo se da će doći do obnove postupka. Na osnovu dokumentacije koju sam imao priliku da pregledam Općina Centar nikada do sada nije bila vlasnik tog poslovnog prostora - kazao je Challenger, odgovarajući na novinarsko pitanje da je taj poslovni prostor Pašić izdavao trećem licu:

- Da li je Predrag Pašić izdavao prostor trećem licu to Općinu apsolutno ne treba zanimati. To je jevrejska imovina gdje se nasljednici ne mogu pronaći i ne znam uopće kako je Općina Centar došla u priliku da dokazuje ili osporava vlasništvo, odnosno posjed Predraga Pašića i na kraju krajeva konačni sud treba dati nadležni organ, a to je u ovom slučaju sud. Mi tražimo da se obnovi postupak jer do sada Predrag Pašić i njegovi advokati nisu imali priliku da se brane - rekao je Challenger.

VEZANI TEKST - Općina Centar: Pašića nećemo ostaviti bez krova nad glavom, ali nam duguje 184.000 KM

Predrag Pašić, koji je prisustvao sjednici, izrazio je zahvalnost Općinskom vijeću Centar što su ga podržali u pravnoj bici za prava nad poslovnim prostorom koji koristi više od 30 godina.

- Meni su oduzeta prava jer je presuda Suda donesena po osnovu propuštanja. Tražio sam da mi se samo vrate moja prava, da kao čovjek mogu da se branim. Mislim i tvrdim da Općina Centar nije vlasnik poslovnog prostora i da nema nikakva prava da naplaćuje to što žele da naplate. Ja nemam sa Općinom nikakav ugovor, jer oni i nemaju prava na to. Općinsko vijeće mi je ovom odlukom dalo prava da se branim na Sudu i da odbranim svoja prava. Postupak će se obnoviti na zahtjev koji smo već predali na Sud - rekao je Pašić.

 

Općinsko vijeće općina Centar 16.07.2020.
1 od 18
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.