open-navfaktor-logo
search
Zbog pandemije
Odgođena posjeta princa Charlesa našoj zemlji
Zbog razvoja situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa britanska vlada zatražila je da Njihova kraljevska visočanstva odgode svoje posjete Bosni i Hercegovini, Kipru i Jordanu, saopćila je Britanska ambasada u našoj zemlji.
13.03.2020. u 14:33
get url
text

Princ Charles, koji nosi titulu Princ od Velsa, trebao je sa suprugom Camillom posjetiti Bosnu i Hercegovinu 17. i 18. marta. Bilo je planirano da posjete Sarajevo i Srebrenicu, a ključni dio bila bi posjeta Memorijalnom centru u Srebrenici, gdje je princ od Velsa u pratnji predstavnika udruženja preživjelih trebao odati počast žrtvama genocida.

U Sarajevu se trebao susresti sa članovima Predsjedništva BiH, te predstavnicima iz oblasti biznisa, politike, kulture, civilnog društva i Oružanih snaga. Predviđen je bio i susret sa vjerskim liderima u BiH, te posjeta lokalnim zanatlijama i obilazak nekih od historijskih znamenitosti u starom dijelu Sarajeva. Iako su britanski mediji još jučer pisali da princ Charles neće odgoditi planiranu posjetu, danas je ta odluka ipak promijenjena. Princ od Velsa posljednji put je posjetio BiH 2007. godine, a 2016. posjetio je druge zemlje zapadnog Balkana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.