open-navfaktor-logo
search
Velika Britanija
Odglumila da ima rak, pa skupila ogroman novac za pomoć koji je potrošila na putovanja
Nicole Elkbbass iz Velike Britanije optužena je za prevaru tešku 45.000 funti i korištenje neovlaštene dobiti kako bi plaćala izlete u inostranstvo, karte za Tottenham Hotspur, restorane i kockanje.
12.11.2020. u 07:55
get url
text

Četrdesetdvogodišnja Elkabbass navodno je kreirala GoFundMe stranicu na kojoj je predstavila kao žrtva raka jajnika, zajedno sa svojom fotografijom u bolničkom krevetu.

Tužilac Ben Irwin opisao je web stranicu, na kojoj se navodilo da "Nicole treba našu pomoć za liječenje", kao i to da je ona majka djeteta, "predivna kćerka" i "voljena majka", koja je "nedavno dobila dijagnozu".

Tu je i fotografija koja prikazije Elkabbass kao slabašnu, kako na leđima leži u bolničkom krevetu ispod pokrivača, zatvorenih očiju i otvorenih usta.

Međutim, fotografija je zapravo snimljena nakon što je ona operisala žućnu kesu, moglo se čuti u sudnici, piše Mirror.

Irwin je na sudu rekao kako je ovaj trik bio varka za poticanje njenog raskošnog života, uključujući i 3.593 funte za kupovinu karata za Spurse te "veliko online kockanje".

- Taj novac nije koristila za liječenje raka. Novac koji je dobila zaravo je za razen stvari - puno je kokockala, puno putovala, a puno se plaćalo i za karte za Tottenham Hotspur - kazao je poroti na Canterbury Crown sudu.

Dodao je da na fotografiji koji je objabila zaista izglea loše i da se nalazi u bolničkom krevetu.

- Pa, to je još jedna laž, jer je fotografija nastala iz potpuzno drugačije situacije, kada je Elkabbass operisala žućnu kesu - istakao je.

Elkabbassin bivši prijatelj, ginekolog Nicholas Humphrey Morris, porekao je njene tvrdnje da joj je dijagnosticirao rak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.