open-navfaktor-logo
search
Evropa diktira
Odgađa se derbi Sarajevo - Željezničar, igrat će se u neobičnom terminu
Najveći derbi bosanskohercegovačkog fudbala, u kojem će snage odmjeriti Sarajevo i Željezničar, bit će odigran na Koševu u 9. kolu Premijer lige BiH.
15.09.2020. u 11:31
get url
text

Prema prvobitnom kalendaru takmičenja, to bi trebalo biti u subotu ili nedjelju, 26. ili 27. septembra. Međutim, kako sada stoje stvari, sarajevski derbi je pomjerena za neobičan termin - ponedjeljak (28. septembar).

Kako saznaje Faktor iz izvora bliskih FSBiH "odgoda" je uslijedila zbog nastupa FK Sarajevo u 3. kolu kvalifikacija za Evropsku ligu, jer Bordo tim 24. septembra na Bilinom polju dočekuje boljeg iz duela Astana - Budućnost Podgorica.

Ni Željezničar nije imao ništa protiv toga da se derbi pomjeri za ponedjeljak, a Plavi bi u međuvremenu, možda, 23. septembra, mogli odigrati i zaostali meč 6. kola PLBiH protiv Zrinjskog. Meč na Grbavici bi se igrao ukoliko bi Plemići u četvrtak ispali od Olimpije iz kvalifikacija za Evropsku ligu.

Međutim, Mostarci ne bi gostovali kod Želje ako prođu Ljubljančane, jer bi 24. septembra imali evropske obaveze protiv boljeg iz duela Kaysar Kyzylorda (Kazahstan) - APOEL (Kipar).

U 8. kolu, u vikendu koji je pred nama, prema rasporedu u Cometu, Željezničar će u subotu od 20 sati ugostiti Krupu, dok će Sarajevo u nedjelju od 18 sati gostovati na Tušnju kod Slobode.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.