open-navfaktor-logo
search
Krilni fudbaler
Ode "tinta" u propast: Pozirao sa šalom BiH, a osvanuo na spisku druge države
U posljednjim utakmicama fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine za naš nacionalni tim debitovalo je nekoliko novih igrača, koji su potvrdili da imaju kvalitet.
07.11.2020. u 17:47
get url
text

Sa Anelom Ahmedhodžićem i Dennisom Hadžikadunićem koje smo "ukrali" Šveđanima, te Sinišom Saničaninom, koji je bh. javnosti bio poznat s premijerligaških terena i iz U-21 selekcije BiH se prilično osigurala na stoperskim pozicijama.

Uz dvojicu defanzivaca koji su fudbalski zanat izučili u u Skandinaviji, selektor Dušan Bajević u nacionalnom timu želio je i mladog defanzivca Zuricha Bećira Omeragića, no njemu je, kako je i sam rekao, Švicarska bila logičan izbor.

U Bosni i Hercegovini se uvijek s posebno pažnjom govori o svakom novom mladom igraču čije ime i prezime sugeriše da bi porijeklom mogao biti iz naše domovine.

Jedan od takvih je i 24-godišnji krilni fudbaler LASK-a iz Linza, Husein Balić.

Mnogo "tinte" na društvenim mrežama i forumima potrošili su ljudi koji žive u Austriji, od kojih su neki, baš kao i Husein rođeni u ovoj alpskoj zemlji, a sve kako bi fudbalsku i sportsku javnost u našoj domovini uvjerili da kod Balića postoji želja za dresom Zmajeva.

Javljali su se poznanici, prijatelji, oni koji su u omladinskim kategorijama igrali s njim, samo se Husein nije želio javiti. Navodno je želio direktno razgovarati "s nekim iz Saveza", kako bi valjda dobio određene "garancije" da ga žele iz nekadašnje zgrade Geodetskog zavoda BiH.

Balić je ove sezone u 13 nastupa u svim takmičenjima postigao pet golova i upisao dvije asistencije, što je austrijskom selektoru Francu Fodi bilo dovoljno da ga uvrsti na spisak za narednu reprezentativnu akciju. 

Sve dok ne upiše zvaničnu minutažu teoretski postoje šanse da se predomisli, baš kao i Omeragić. No to je teško očekivati. Prema onoj starinskoj umjesto masti u propast je otišla potrošena "tinta" na igrača koji je znao pozirati i sa šalom Bosne i Hercegovine. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.