open-navfaktor-logo
search
Fudbalska pijaca
Odbrojavanje: Anel Ahmedhodžić ostaje u Malmeu
Zimski prijelazni rok u najjačim evropskim ligama zatvara se danas. 
01.02.2021. u 08:48
get url
text

Transfere uživo možete pratiti na portalu Faktor.ba.

____________________________________________________________________________________________________

20 sati: Završen je prijelazni rok u Italiji. Iz Atalante nije potvrđen transfer Anela Ahmedhodžića, što znači da on ostaje u Malmeu.  

19.14 sati: Sami Khedira je zvanično igrač Herthe iz Berlina. Nakon 10 godina vraća se u Njemačku.
 

18.37 sati: Daniel Andersson, sportski direktor Malmoa, tvrdi kako bi bosanskohercegovački reprezentativac Anel Ahmedhodžić vrlo lako mogao ostati u ovom švedskom klubu.

Prijelazni rok u Italiji završava u 20 sati, a naš defanzivac još nije potpisao ugovor, iako su pojedini italijanski mediji danas objavili da posao dogovoren i da se samo čeka potpis.

17.55 sati: Benjamin Tahirović, mladi fudbaler koji je rođen u Švedskoj, a korijeni su mu iz BiH, novi je član Rome. U prostorijama Vučice dočekao ga je Edin Džeko

13.41 sati: Atalanta je, navodno, dogovorila transfer Anela Ahmedhožića. Bh. reprezentativac će prema Corriere dello Sportu potpisati ugovor do 2025. godine, a do kraja sezone ostati na posudbi u Malmeu.

13. 09 sati: Kako sada stvari stoje, Edin Džeko će ostati u Romi. Međutim, neophodno mu je primirje s trenerom.

12.20 sati: Ibrahim Afellay završio je karijeru u 34. godini. Igrao je za PSV, Barcelonu, Schalke, Olympiacos i Stoke. Bio je ogroman potencijal, a povrede su ga spriječile da napravi nešto više. Za reprezentaciju Nizozemske odigrao je 53 susreta.

11.05 sati:  Finansijska kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa ostavila je posljedice na budžete klubova. Ove zime ne troši se previše. Za sada su ovo najveći transferi:

1. Said Benhrama (Brentford/West Ham - 23,1 miliona eura)

2. Sebeastian Haller (West Ham/Ajax - 22,5)

3. Amad Diallo (Atalanta/Manchester United - 21)

4. Dominik Szoboszlai (Salzburg/Leipzig - 20)

5. Krepin Diatta (Club Brugge/Monaco - 20)

8.50 sati: Sami Khedira vratio se u Njemačku. On je prošao ljekarske preglede i potpisat će ugovor s Herthom. Nijemac je u Juventusu od 2015. godine.

8:45 sati: U centru pažnje bit će status Edina Džeke u Romi. Zvanično zbog povrede, a nezvanično zbog sukoba s trenerom, Dijamant je dvije posljednje utakmice pratio s tribina. Portugalski strateg Paulo Fonseca kazao je poslije pobjede protiv Verone da Roma ne zavisi samo od Džeke.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.